Teenagedreng – skyd med pile og luft (for sjov)

dartskiveMangler du lidt mere action i hverdagen, så kan du købe en dartskive eller en softgun, der kan skabe mange timers sjov og fornøjelse. Softguns er ideelle til teenageren der ønsker at prøve kræfter med udstyr der minder om ægte våben. Dartskiver er derimod lidt mere afslappede – og alle kan være med til et sjovt spil dart på dartskiven.

Softguns og hardbaal våben er mere eller mindre en fælles betegnelse for samme. Med en softgun anvender du efterlignelige våben, der til forskel skyder med plastikkugler i stedet for ægte ammunition. Det er populært at bruge mange timer med et softgun i hånden. Du kan både anvende det alene eller sammen med venner der deler samme ønske om en action-fyldt fornøjelse. Du kan finde et stort udvalg på markedet af forskellige typer af softguns våben, hvor det er muligt at finde præcis det der passer til dine præferencer.

Læs mere hos https://softgun.net.

Hobby eller sportsgren?

Det at anvende en softgun er ikke kun for sjov og på hobbyplan. Flere og flere melder sig ind i kampen med softguns som en sportsaktivitet, hvor to hold kæmper mod hinanden med disse luft-våben. Det minder en smule om paintball, men her er formålet at våbnene ser mere virkelige ud, uden at gøre den helt samme skade på modstanderen. Der findes flere klubber og foreninger, hvor det er muligt at udøve softguns-spil som sportsgren, men det er selvfølgelig også muligt at prøve kræfter med de virkelighedstro våben i haven og blot for sjov.

Forskelle på softguns

Der findes et utal af forskellige softguns på markedet. Der findes softguns med forskellig kaliber, hvilket er det der angiver afløbets diameter og dermed også relaterer sig til den størrelse plastik ammunition der anvendes. Hastigheden på de skud en softgun affyrer kan være forskellig afhængigt om der anvendes en elektrisk, gasdrevet eller maskingevær model. Hastighederne angives i Fps, der er en måleskala for ammunitionens kraft ved et enkelt skud. De almindelige og populære softguns af god kvalitet, har en Fps på mellem 300 og 500.

Anvendelse af et softgun

Sammenlignet med mere simple våben der anvendes for sjov, som eksempelvis et paintballgevær, kan en softgun være en smule mere kompliceret at anvende, da der er forsøgt en efterligning til de ægte skydevåben. Dog kræver det blot enkelte gentagelser og så har du helt styr på processen for anvendelsen.

Du skal ganske enkelt blot flyde dit magasin med plastik ammunition. Derefter skubbes dette på plads, hvor det sikres at det sidder tilstrækkeligt fast efter hensigten. Til sidst lades våbnet og det afsikres. Derefter er det klart til brug.

Lovgivning for anvendelse af softguns

At anvende et softgun er ikke for alle. Der er hel klar lovgivning om hvilke personer der må bruge et softgun våben, både når det gælder sjov i haven med vennerne og som egentlig sportsgren. Personer over 16 år, har ifølge lovgivningen lov til at være i besiddelse af et softgun våben. Hvis du er under 18 år, må du kun anvende softguns på anerkendte og sikre baner i eksempelvis en klub eller forening.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar