Kom i form efter din graviditet

Træning efter graviditetEn graviditet og en fødsel er uden tvivl en stor begivenhed fyldt med glæde, det skal der ikke være nogen tvivl om. Der er selvfølgelig også de mindre sjove ting efter en graviditet, og det er bl.a. den dårlige form og øget kropsvægt.

Det er ganske almindeligt, at du forøger din kropsvægt og fedtmasse, hvis du har født. Det er selvfølgelig irriterende at tage på i vægt, men til gengæld er det også muligt at komme af med det overskydende fedt igen. Det kræver selvfølgelig lidt viljestyrke, hvis du ikke har været så fysisk aktiv de sidste mange måneder.

Er du også en af dem, der har forøget din kropsvægt efter en fødsel? Og vil du hellere end gerne af med de overflødige kilo igen? Så læs med her, hvor vi giver dig et par gode og simple råd til at komme i gang med træningen.

Start med simple øvelser derhjemme

Efter en graviditet er din form sikkert ikke den samme, som den var for 9 måneder siden, hvilket også betyder at du ikke kan træne på samme niveau som før. Det tager nok uger eller måneder at komme i samme form som før, alt efter hvor god den var. Du skal derfor starte i et lavt niveau og stille og roligt opbygge noget igen.

Der er næsten ingen grænser for, hvad du ikke kan træne derhjemme på en træningsmåtte. Der er nemlig øvelser for stort set alt, uden at det kræver nogen særlig form for træningsudstyr. Men først og fremmest skal du have fat i en træningsmåtte/yogamåtte (Hvis du ikke allerede har en, kan du finde en her), så du kan komme i gang med øvelserne.

Simple øvelser – Træning af mave

Ovenstående video er bare én ud af mange videoer, hvor du kan finde inspiration til, hvordan du skal træne. Du kan på Youtube.com finde et hav af vejledende videoer, og de er faktisk overraskende gode. Hvis du eksempelvis søger efter ”Træning efter fødsel” så finder du allerede en masse gode og vejledende videoer. Ovenstående video af Superfit Mor, er blot én ud af mange, hvor hun guider dig med simple øvelser til at komme tilbage i form. Det skal lige siges at det er niveau 0, og at der også er endnu svære øvelser i de andre videoer.

Gå en tur

Udover øvelserne derhjemme, så er det også en god idé at komme ud og bevæge dig. Det er nemlig godt at få frisk luft og motion. Det kan være svært at løbe fra start, hvis du er i dårlig form, så start heller med et par gåture og hæv derefter distancen og hastigheden stille og roligt.

Hold øje med din vægt

Det kan være svært at finde motivationen, når det gælder træning og sund kost. Har du mange overflødige kilo, så kan det virke endnu mere uoverskueligt.

At holde øje med vægten kan både være motiverende og mindre motiverende, da det selvfølgelig kommer an på om det går den rigtige eller forkerte vej.

Hvis du vil have den bedste motivation, så skal du ikke købe en billig badevægt, der kun kan fortælle vægten, da det kan være meget misvisende. Din vægt kan nemlig sagtens vise de samme tal ugen efter og stadig være positive. Det er vigtigt at huske på, at muskler vejer mere end fedt. Så selvom din vægt siger det samme, så kan du altså godt have smidt fedt og taget på i muskler.

Vi kan anbefale dig at købe en ordentlig vægt, der kan lave en kropsanalyse (fx denne). Det giver nemlig et meget bedre overblik over, om du taber dig eller ej. Du skal ikke tænke sig meget over din samlede vægt, så længe din fedtprocent bare bliver mindre og mindre, så er du allerede på rette vej. Hvis du ikke har trænet længe, så har du sikkert også tabt muskelmasse, især hvis du ikke har spist sundt – Og det kan være grunden til at du hurtigt tager på i muskelmasse og får den billige badevægt til at se trist ud. En god vægt, der kan måle og analysere alt, er derfor uden tvivl en kæmpe motivationsfaktor for mange.

Nu er der ikke andet end at sige god fornøjelse med dit vægttab. Jeg håber du fik et par brugbare tips til hvordan du kan komme i gang med træningen igen, og hvordan du kan holde motivationen oppe til at nå i mål!

Relaterede artikler

1 kommentar

 1. casper
  7. maj 2018 at 6:30 - Reply

  Det er en rigtig fin artikel, jeg vil bare gøre opmærksom på få ting når man er gravid
  1. har du haft bækkenløsning skal der stadig være stort fokus på bækkenbundstræning efter fødslen. samt man skal ligesom under graviditeten huske at spænde op inden man laver kraftudviklinger.
  2. har man fået Rectus diastase, altså adskilte mavemuskler, skal man som bliver sagt starte meget roligt og anbefales at man søger fysioterapeut for at få guiding til træning.

  Har du ikke nogle af disse problemer behøver man ikke være lige så forsigtig som nævnt ovenfor, men altid mærke efter smerter i forbindelse med træningen.
  vi har udviklet et koncept hvor du træner med dit barn for at udvikle barnets motorik, balance og styrke sammentid med at DU får trænet styrke og knytter bånd til dit barn

Skriv en kommentar