Få en god graviditet

graviditet

Graviditet er en stor ting. At bringe et barn ind til verden er en stor begivenhed i de fleste menneskers liv. Ønsket er at bringe et sundt barn ind til verden er stort. Der er nogle ting, som man selv kan være med til at bevirke. Dette vil være med til at dit barn bliver sund og stærk både inde i maven, men også udenfor maven. Få tips i artiklen hvordan du kan gøre det.

Skær alkohol og rygning fra i graviditeten

Når man opdager en graviditet, så er der nogle ting man skal undgå. Dette er især rygning og alkohol, som er de værste fjender. Alkohol og rygning vil have en dårlig indflydelse på barnet, hvorfor det er en god ide at undgå. Dette skal gøres lige så snart man finder ud af man er gravid. Det kan for nogen være svært at undgå disse ting, men der er hjælp at hente. Man kan f.eks. købe flere alkoholfrie vin eller øl. Her kan man være en del af festen uden at drikke alkohol.

Hold din krop sund og rask

Det er en god ide at holde din krop sund og rask når barnet er inde i maven. Der findes flere måder, hvor du kan gøre dette i din hverdag. Det er både igennem kosten, vitaminer og motion. Gør du dette så er du godt på vej med dit barn.

Fyld din krop med de gode ting

Både dig og dit barn har brug for energi. Du har et barn som vokser indeni, og din krop har derfor brug for ekstra energi til dette. Dit barn udvikler sig hele tiden, hvorfor det også har brug for ekstra energi. Dette kan du få igennem folinsyre. Folinsyre er særligt lavet til gravide, som bliver anbefalet at tage det i starten. Dette kan forbygge medfødte misdannelser af hjernen og rygmarven hos barnet. Folinsyre er et B-vitamin, som er godt for dit barn.

Bevæg din krop igennem graviditeten

Det er en god ide at få bevæget sig, også selvom man er gravid. For nogen kan graviditeten være hård, og tanken om motion er fjern. Det kan både være kvalme, træthed eller ondt i ryggen. Man skal altid lytte til sin krop, og man skal passe på at overanstrenge den. Med dette sagt så har kroppen også brug for lidt bevægelse. Dette kan være små bevægelser, hvor man måske for gået en tur. Her får du bevæget kroppen, og dette kan være godt for dig og din baby.

Nyd din graviditet

Hvis du får taget din folinsyre, samtidig med du også passer på din krop, så er der god grund til at nyde din graviditet. Graviditet er en stor ting, og før du ved det så er den ovre. Det er derfor en god ting at nyde den, mens den er der. Der vil også ske en stor omvæltning når først barnet er kommet til verden. Mange ting vil være anderledes, hvorfor din alene tid skal nydes før barnet kommer til verden.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar