Leg i haven – 4 ting, dine børn gerne vil have

hulahopEn have er en vidunderlig ting at kunne give børn. Timevis af leg i sol eller regn er det bedste for et lille barn, og det kan være rammerne for fantastiske barndomsminder.

Børns fantasi kender ingen grænser, men en tom have kan give selv dem nogle udfordringer. Herunder kan du læse om 4 ting, dine børn garanteret gerne vil have i haven. Intet på listen er legetøj, der retter sig mod én bestemt leg, men derimod værktøjer, der kan komme med på hundredvis af eventyr.

Hulahopring

En hulahopring er en meget simpel ting, som mange voksne også bruger i træningsrutiner. Men for et barn er det så meget mere.

Ud over at det er sjovt at se, hvor længe man kan holde en hulahopring kørende, så kan den også bruges som visualisering. Pludselig er det ikke længere en hulahopring: Det er et fodboldmål, eller en sø, eller en portal til en magisk feverden.

Fantasien kender virkelig ingen grænser, og børn er mestre i at få lidt til at blive til meget. En hulahopring kan være meget mere end en hulahopring.

Gyngestativ

Næsten alle børn har prøvet at svinge så højt, at de kom op over stolpen på et gyngestativ. Et gyngestativ er noget, selv helt små børn kan have sjov med. Der findes mange forskellige sæder, så børnene kan holde sig sikre, og så alle aldre kan være med.

Et gyngestativ kan være en raket, en drage, det gyngende dæk på et piratskib, eller det kan bare være noget, der får det til at kilde i maven. Det er ét af de legepladsredskaber, alle børn elsker, og at have det i haven lover kun skæg.

Rutsjebane

Ligesom med et gyngestativ er en rutsjebane et ret simpelt stykke legetøj, som kan bruges til meget. De fås i mange forskellige størrelser, farver, materialer og former, og selv en almindelig, lige rutsjebane kan blive til en dinosaurhale eller et kæmpemæssigt bjerg.

Om sommeren kan en simpel haveslange forvandle haven til et vandland, og rutsjebanen kan blive en fantastisk sjov glidebane!

En rutsjebane kræver meget lidt vedligeholdelse, alt efter materialet. Det er en god idé at bruge lidt ekstra penge og være sikker på, at den er ordentligt bygget. Materialer som træ, plastik og metal er de mest almindelige, men det er også dem, der kan forårsage skade eller gener.

Vandlegetøj

Oppusteligt badebassin, legetøjskanal med både og kraner, vandspredere: Vandlegetøj er mange ting. De er fantastiske til at hjælpe børn med både at have det sjovt og køle ned om sommeren, når temperaturerne stiger, og de er ikke altid så forfærdeligt dyre.

En vandspreder kan for eksempel bruges til mange ting. Den kan fungere som tiltænkt, hvor børnene springer igennem strålerne, eller den kan sættes under en trampolin og gøre underlaget til en glidebane.

Mange forældre er tøvende, når det kommer til vandlegetøj. Men somrene bliver varmere og varmere, og det er en god måde for børn at komme ud og køle ned i ferien.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar