Klæd dit barn på til vinter og sommer

Vintertøj

Når det bliver vinter, så er det vigtigt, at dit barn bliver klædt godt på, så han eller hun ikke bliver forkølet og syg. Det er derfor vigtigt at købe det vigtige vintertøj til ham eller hende. Her i artikler finder du ud af, hvordan du bedst klæder din lille pige eller dreng ordentlig på. Du finder ud af om det er uld der skal være inderst eller yderst, og hvad skal man huske til børnehaven, når det er vinter og sommer.

Læs mere herunder hvordan du klæder dit barn godt på.

Vinter i Danmark, hvad skal barnet have på?

Om vinter er det godt med en striktrøje der ikke krasser eller en anden varm trøje. Trøjen skal helst være lavet af økologiske materialer, som kroppen har godt af. Således at børnene ikke får allergi fra det, der er sprøjtet i tøjet. Når barnet har fået en varm trøje på, så er det, vigtigt at han eller hun også får nogle varme bukser og nogle varme strømper på. Specielt varmestrømper er vigtige, da hvis man har kolde fødder føler man sig kold på resten af kroppen. Derudover er det vigtigt, at barnet får en flyverdragt på, som er varm og som barnet føler sig tilpas i. Flyverdragten er altid god, hvis det er koldt og vådt. Det handler bare om at få benene på flyverdragten over gummistøvlerne så der ikke kommer vand og vind ind.

Det er altid godt at mærke på barnet, om han eller hun er varm eller kold. Hvis barnet er koldt, så er det vigtigt at give barnet noget varmere tøj på eller gå indenfor. Hvis barnet har det varmt, så kan det være en idé at tage noget af tøjet af. Dertil skal man også mærke, om barnet er på vej til, at få feber eller er vej at blive syg. Det er altid godt at gå efter lag-på-lag princippet, det gør hele påklædningen mere fleksibel og nemmere, når der skal tages noget tøj på eller af.

Når det er koldt, er det vigtigt at ulden.  Om det er uldtrøjer eller halstørklæder, eller andet med uld, så er det vigtigt at have ulden tættest på barnets hud. Det gør, at barnet bedre kan holde varmen, og ulden er et mere åndbart materiale. Bomuld, er bedst som et mellemlag, der giver ekstra varme. Hvis det er rigtig koldt, kan man give barnet et ekstra lag uld. Flyverdragten eller jakken, skal gerne være vind afvisende, ellers kan vinden blæse helt igennem jakken, og så er det rigtig koldt for barnet. Dertil er det rigtig vigtig af jakken eller flyverdragten er vandafvisende, så barnet ikke bliver vådt og koldt, når han eller hun hopper rundt i vandpytter eller kaster med sne.

Sommertøj, mere end bare T-shirt og shorts?

Om sommeren kan børnene bar rende rundt i shorts og T-shirts, hvis det er varmt. Her er det dog rigtig vigtigt, at smører dem godt ind i solcreme, så de ikke bliver røde. Derudover er det også godt, at barnet har rigeligt med skiftetøj med, hvis der bliver kaldt til vandkamp henne i børnehaven. Du kan både finde sommer- og vintertøj hos House Of Kids.

Hund i sommerferien?

Når det er sommer, har de fleste lidt længere sommerferie. Det betyder, at man har bedre tid til at opdrætte en hund. Da hundehvalpe har brug for lang tid til at vænne sig til omgivelserne, og lærer at blive alene hjemme. Dog skal der allerførst købes hvalpefoder, det kan købes på Gilpa.

Tak for at du læste med. Jeg håber du fik gode råd til, hvad dit barn kan have på om vinteren og om sommeren.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar