De 3 K’er du ikke kan undvære som forældre

klapvognSom forældre finder man hurtigt ud af hvilke ting der er uundværlige at have når man har små børn. I starten er det ikke til at vide hvilket udstyr man ikke kan leve uden. Nogle gange kommer tingene hen ad vejen således, at du bliver klogere på hvad der skal anskaffes til den lille. Blandt forældre omtales de 3 K´er som står for køleskab, klapvogn og karklude. Nogen syntes det virker for godt til at være sandt, men det er netop disse tre ting som står højest på prioriteringslisten. Som forældre finder man ud af hvad der fungerer for en hen ad vejen.

Det første K

Køleskabet er nødvendigt for børnefamilien da det er nødvendigt at have råvarer klar til den lille. Når barnet begynder at spise mad selv, skal barnet præsenteres for en masse lækre råvarer. Derfor skal dit køleskab gerne være fyldt med lækker mad som barnet kan smage. Ved at lade barnet spise varieret, finder barnet også ud af hvad barnet godt kan lide. Børn er som regel ikke kræsne og ved at lade dem afprøve en masse forskelligt, er der en god chance for at heller ikke bliver kræsne som voksne.

Det andet K

Det andet K står for klapvogn hvilket er uundværligt for enhver børnefamilie. I barnets første leveår er det barnevognen som er nødvendig, men når barnet bliver større, er klapvognen god, så barnet også kan kigge ud når der køres tur. Børn kan godt lide at se hvad der sker omkring dem. På denne måde bliver de stimuleret og får en masse indtryk fra omgivelserne. Det er vigtigt at børn bliver stimuleret, så de kan blive godt trætte til senere på dagen. Klapvognen er god at have med på farten, så der hele tiden er et sted hvor barnet kan være. Hvis familien er på en længere tur, kan barnet også få sig en lur.

Det tredje K

Det tredje K står for karklude. Børn har det med at gylpe, snotte og grise når de spiser mad. Derfor er det nødvendigt at have karklude lige i nærheden, så du hele tiden kan tørre barnets ansigt. Man kan slet ikke have karklude nok, da der mindst bliver brugt et par stykker om dagen. Som forældre vil du hurtigt finde ud af at der ofte skal vaskes tøj og ikke mindst karklude, så der hele tiden er nogle rene til barnet. Det er en god ide at investere i en del karklude, så de indimellem kan smides ud hvis de bliver for ulækre.

Prioriter det som er vigtigst

Det er forskelligt hvor mange penge forældre vil bruge på udstyr til barnet. Man kan sagtens købe en masse fine ting brugt, så du kan spare nogle penge. Det kan f.eks. hurtigt blive dyrt at købe en ny klapvogn hvis du er interesseret i et bestemt mærke. Det er begrænset hvor længe barnet f.eks. skal bruge klapvognen, så det er også begrænset hvor meget den enkelte vil bruge på det. Du og din partner skal finde ud af hvad der er vigtigt således, at I sammen kan købe det nødvendige til jeres lille guldklump.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar