Hvorfor er mange børn bange for tandlægen?

Tandlæge

Tandlægeskræk hos børn kan have mange årsager. Uanset hvad årsagen er til dit barns tandlægeskræk, er der noget, man kan gøre. Det kan til tider virke lidt uoverskueligt, når det er ved at være tid til, at dit barn skal til tandlægen. Men der er helt klart nogle gode og enkle tiltag du, tandlægen og dit barn kan tage, for at oplevelsen bliver bedre. Her vil vi komme ind på, hvorfor mange børn har tandlægeskræk, og hvad der kan gøres ved det. Det er et emne, mange forældre er optaget af, for det kan virkelig være uoverskueligt, når det er ved at være tid til, at dit barn skal til tandlægen.

Det er også virkelig synd for barnet. Barnet er jo oprigtig skræmt og bange. Men husk på, at der altid kan gøre noget ved dit barns tandlægeskræk. Det er aldrig for sent at handle på dit barns angst for tandlægen.

Hvorfor mange børn har tandlægeskræk

Som sagt kan der være mange årsager til, at børn har tandlægeskræk. Måske stammer det fra en dårlig oplevelse som yngre. Måske er barnet lidt generet og ikke så glad for det uvisse i, hvad der skal ske. Det kan også være, at barnet har hørt skrækhistorier fra søskende eller andre. Det kan også virke lidt voldsomt for et barn at ligge i en tandlægestol, med munden på gab og lade tandlægen have instrumenter inde i munden. Nogle børn føler sig utrygge ved, at fremmede voksne kommer tæt på. Sørg for at gøre noget ved dit barns tandlægeskræk, det vil nemlig være godt givet ud. Uanset hvad der ligger til grund for dit barns tandlægeskræk, kan der gøre noget ved det.

Hvad der kan gøres ved dit barns tandlægeskræk

Først er et vigtig, at du anerkender, at dit barn har et problem, og at det kommer til at kræve noget af både dig, tandlægen og dit barn. Sørg dernæst for at have god tid, når du skal med dit barn. Hvis mor eller far virker stresset og ukoncentreret inde ved tandlægen, gør det dit barn mere utrygt. Samtidig er det supervigtigt, at du informerer tandlægen om, at dit barn lider af tandlægeskræk. Så sørger de for at sætte ekstra god tid af til besøget. På den måde kan der holdes de pauser, der måtte blive nødvendigt.

Det er vigtigt, at dit barn bliver hørt og mødt, der hvor det er. Hvis dit barn skal have udført behandlinger, der normalt er forbundet med smerter, er det en god ide, at aftale med tandlægen, hvilken form for smertelindring dit barn kan få. Det er nemlig alfa og omega, at dit barn oplever behandlingen som 100 % smertefri. På den måde kan dit barn også få en succes oplevelse.

Få vendt dit barns tandlægeskræk

Børn har ikke tandlægeskræk med vilje. Derfor er det enormt vigtigt, at den bliver taget alvorligt. Hvis den ikke gør det, vil angsten for tandlæger følge med langt op i voksenlivet. Der kan ret nemt og effektivt gøres noget ved skrækken, hvis du altså sætter dig lidt ind i det, og samtidig samarbejder godt og tæt med tandlægen. På den måde kan I sammen få vendt dit barns tandlægeskræk på en god måde. Når først barnet får en succes oplevelse ved tandlægen, vil det have mod på at sætte sig i tandlægestolen en anden gang. Det er en kæmpe fordel både for dit barn, dig og tandlægen.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar