3 simple og gode spil for små børn

3 gode og simple spil for små børn.

Vi ved alle, hvor meget små børn udvikler sig de første mange år af deres liv og, hvor vigtigt det er for børn, at de får de bedst mulige betingelser for udvikling.

Desværre er mange forældre ikke helt klar over, hvordan man nemt og effektivt kan give sit barn nogle rigtig gode forudsætninger for udvikling.

Var du f.eks. klar over, at en af de bedste udviklingsmetoder for børn er at spille/lege? Her snakker jeg ikke om blodige computerspil, men generel leg og spil er en af de absolut bedste udviklings metoder for et barn.

I dag kigger jeg nærmere på 3 simple og geniale spil for små børn, der er rigtig gode for deres udvikling.

spil-for-smaa-boernPuslespil

Puslespil er et af de absolut bedste spil dit barn kan bruge tiden på. Et puslespil kan lægges om og om igen, og dit barn bruger rigtig meget af hjernen, på at lægge et puslespil, hvilket samtidig betyder at dit barn udvikler sin hjerne rigtig meget.

Der er utrolig mange fordele ved at lægge puslespil, se bare disse. Den eneste ulempe der er ved at lægge puslespil er, at du måske kommer til at mangle bordplads på et tidspunkt.

Det der er rigtig fedt ved puslespil er, at du og ikke mindst dit barn, kan se den store udvikling der sker. Først kan dit barn samle et puslespil med 4 brikker, dernæst med 24 brikker, så med 48 brikker og inden du ved af det, er dit barn igang med puslespil på mere end 1000 brikker.

Puslespil er uden tvivl det absolut bedste “udviklings-spil” dit barn kan bruge tid på og som en ekstra bonus, så har du også meget godt af det, så måske i kunne bruge noget tid sammen?

Puslespil kan lægges af børn i alle aldre. Selvfølgelig bør man ikke give en 3 årig et puslespil med små brikker, men du kan få fine træ puslespil med meget store brikker til helt små børn.

Puslespil kan med fordel købes på nettet, som f.eks. her, og de behøver ikke koste mange penge.

Vendespil

Vendespil findes i mange størrelser og afskygninger. Fælles er dog måden det bliver spillet på. Du har x antal kort liggende på bordet med bagsiden op ad. Nu kan i skiftevis vende to kort. Hvis motivet matcher, så har du fået et stik og du må endnu en gang.

Spillet er super simpelt, men de effekter det har på dit barn er store! Når vi hygger os med et vendespil, sætter vi for alvor vores hukommelse på prøve, hvilket selvfølgelig fører til en bedre hukommelse.

Så selvom et vendespil er et meget simpelt spil, som alle i teorien kan lave derhjemme, så er effekten meget stor, især ved små børn.

Vendespil kan og bør spilles af børn fra 2/3 års alderen og opefter.

Vendespillet kan du lave derhjemme, eller købe i enhver børnespils forretning og evt. detail forretninger. Det koster oftest ikke mere end 50-100 kroner og kan altså byde på mange timers sjov og underholdning.

Fire på stribe

spil-til-smaa-boernDet klassiske fire på stribe er endnu et af de spil, der er utrolig simple, men som igen har en rigtig god effekt på dit barn.

Når du spiller fire på stribe, skal du tænke meget strategisk for ikke at tabe til modstanderen. For et lille barn kan det være svært, så du må selvfølgelig gerne lave nogle forkerte træk, men med tiden udvikler dit barn en strategisk evne der måske går hen og overgår din? Dit barn lærer at se det store billede og ikke kun fokusere på den ene lille brik, hvilket vil komme barnet til nytte senere i livet.

Du kan købe fire på stribe spillene i de fleste børnespils forretninger som f.eks. BR, Toys´R´us og lignende.

Husk at børn udvikler sig bedst under leg og spil (de “gammeldags” former for spil vel at mærke). Sørg for at bruge noget tid sammen med dine børn. Giv dem lidt konkurrence og sørg for at de bliver udfordret på en sjov måde.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar