Motorisk legetøj til babyer og børn

Du kan finde alverdens legetøj til babyer og børn, som stimulerer deres sanser og styrker deres motorik. Det er vigtigt alt imedens de tumler rundt og er nysgerrige på verdenen, at de også har mulighed for udforske og udfordre deres formåen.

Mærke forskellige strukturer som den bløde bamse eller den rillede gummiring. Høre den knitrende lyd fra en stofbetrukket foliepude, tonerne fra legetøjsklaveret og lydene fra dyrene i fold ud bogen. Se farvernes skala fordelt på diverse brikker. Opleve effekten, når der trykkes på en knap og en anden låge derved åbner sig eller anden knap der popper op. Kæmpe med at få de forskellige formede klodser til at passe i de tilhørende huller. Hoppe fra et farverigt felt til det næste felt. Rulle og kravle på store bløde figurer. Gribe og kaste bold.

Motorisk legetøj skal være sjovt samtidig med, at det hjælper babyen og barnet til at styrke sin balance, koordinering, syn, kommunikation og udvikling gennem sanseleg. Inspirere dem i deres leg og lyst. Lege ved at føle, se, lytte, problemløse, forstå, mærke, smage, bevæge sig og snakke.

De har forskellige behov alt efter hvilken alder de har og hvad niveau de er på. De starter i det små som babyer, hvorefter de udvikler en grovmotorik og dernæst finmotorik.

Babyer, børn og motorisk legetøj

Som lille baby skal der gribes i ting. Tingene skal helst også lige smages på eller gumles på. Øjnene søger bevægelse, farver og former. Herligt hvis legetøjet kan rystes en ordentlig omgang og måske endda giver lyd fra sig.

Som større baby kan der tumles og kravles rundt. Der bliver bygget, stablet og revet ned med lige stor fryd. En tur på rutchebanen, gyngen eller vippen med hjælp giver boblende glæde. Legetøj med hjul har succes såsom løbehjul, lille vogn eller barnevogn, som skal skubbes frem. Legetøjsgryder, pander, skeer og kopper med mere er spændende at lege med og efterligne mor med. Der er gang i puslespil. Højtlæsning og pegebøger giver mange nye spørgsmål udover at koncentrationsevnen øges.

Både babyer og børn elsker gentagelser. Det giver tryghed.

Et stort barn udfolder sig mere fysisk. Legetøjet kan være større og krævende. De evner flere ting. Finmotorikken øves flittigt. Højtlæsning er værdifuldt på grund af nærheden, sproget udvides og snakke medfører nye forståelser. Fantasien har frit spil og bliver inddraget. Der er fart over feltet, der kravles i klatrestativer, der bliver kørt hurtigt på løbehjulene, rollespil dyrkes med udklædning ind over, der tælles og fortælles.

Barnet udvikler sin motorik gennem leg

Børn elsker at lege og bevæge sig. Alle sanserne er i brug. Jo ældre de bliver, jo sikre er de i deres bevægelser, kunnen, kropsbalance og kropsbevidsthed. Ved hjælp af motorisk legetøj støttes de i deres løbende udvikling og medfødte nysgerrighed.

Det er vigtigt og sundt at øve børns motorik. De bliver glade, mere selvbevidste og deres selvtillid øges. De er i en konstant læreproces og lidt efter lidt evner de at udføre enkle hverdagshandlinger uden at tænke over det.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar