Sommerens bedste underholdning: aktiver dit barn med brætspil og badebassin

BrætspilSommerferien venter lige rundt om hjørnet, hvis altså ikke den allerede har indfundet sig. Dit barn tripper garanteret på tåspidserne af glæde og forventning. Dog kan dagene blive lange og kedelige – men sådan behøver det ikke at være. Med et brætspil på bordet og et badebassin i haven opbygges hyggeligt samvær, sjov og leg, passende til al slags vejr, alle ugens dage.

På de regnfulde dage

Selvom det er sommer i Danmark, er nogle dage bare mere våde end andre, og det kan være svært at holde barnet aktiveret. Men det kan brætspil lave om på. Ikke blot bidrager de til hyggelige stunder, men udvikler også hjernen med logisk- og strategisk læring. Så hvorfor ikke investere i et spil eller to?

Sådan finder du det bedste brætspil

Spillene kommer i mange forskellige varianter, lige fra abstrakte-strategi-spil til simple slå-og-flyt-spil. Det handler derfor om at tage stilling til familiemedlemmernes alder, tålmodighed og interesser. Er I for eksempel mere kreative end logiske? Enkelte bud på en række klassiske brætspil kan danne overblik, og gøre det lettere at finde det helt rigtige til lige netop din familie:

  • Matador – for de tålmodige, tre til seks spillere over 10 år
  • Trivial Pursuit – for de tænkende, der vil samarbejde i hold
  • Tegn og gæt – for de kreative, der elsker sjove scenarier
  • Ludo – for de traditionelle, to til fire spillere over 6 år

Ønskes mere information om de ovenstående eksempler eller mere inspiration til flere alternativer, besøg da https://braetspil.dk.

Til de solrige dage

Sol og varme er også en del af den danske sommer. Når temperaturerne stiger, er det rart at lade sig køle ned i vand. Hvis familien ikke bor ikke tæt på stranden, kan børnene i stedet glædes med et badebassin i haven. Før anskaffelsen er der dog en række faktorer, der bør overvejes.

Godt at vide om badebassiner

Først og fremmest er de fleste bassiner lette at montere, også selvom de kommer i mange størrelser. Omfanget strækker sig fra små soppebassiner til store, oppustelige pools og findes dermed også i lige så udstrakte prislege. Opfyldningsudgifter afhænger af prisen for vand, således også af bassinets størrelse. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på dit områdes vandafgifter, før der investeres i havens eget vandland.

Godt at vide

  • Køb gerne bassiner af hård plast, de holder længere og er mere sikre
  • Er dit barn under tre år, må produktet ikke indeholde ftalater – læs derfor altid hvad plasten består af
  • Sørg for at følge manualen for rensning, så vandet ikke opnår forurening
  • Overvej varianter, der kommer med gulv- og toppresenning samt filteranlæg for bedst muligt at beskytte både have, hus og børn

Den bedste sommer

Med hjemlig underholdning kan hele familien aktiveres og med garanti rystes tættere sammen. En lang og kedelig sommer? Næppe. Ludo og de andre klassikere sikrer underholdning til lange, våde dage, og et fantastisk, hjemmebygget vandland i haven gør de varme dage til kæmpe hits. Så kan sommerferien bare komme an!

Relaterede artikler

Skriv en kommentar