Lækre sunde snacks til børn – som du selv kan lave

Prøv at overraske dine børn med æbleslik og chips fra egen ovn, og se, hvad der sker!

Lækre sunde snacks til børnBørn elsker snacks og andre små lækkerier mellem måltiderne – og de skal helst komme fra en pose, hvor der står Haribo eller Kims på.

Der er ikke noget nemmere end lige at købe en pose slik eller chips til ungerne, når du står der i ulvetimen i supermarkedet og skal have købt ind.

Hjemme er slik og chips også et godt trick, når der skal ro på ungerne, eller sulten lige skal stilles mellem to hovedmåltider.

Det er en nem, men ikke særlig sund løsning på mange problemer!

Selvfølgelig kan du da være mere sund og skifte slik og chips ud med en pose snack-gulerødder, men det er ærlig talt en dyr løsning.

Du havde fået mange flere gulerødder for pengene, hvis du havde købt en pose almindelige og skåret dem i stænger og sat i et glas vand i køleskabet til fri afbenyttelse.

Et sundere alternativ

Det kræver ikke oceaner af tid at lave nogle meget sundere og mere lækre snacks til ungerne.

Alt hvad du skal have er en ovn, lidt tid til overs og så en flok æbler, kartofler eller andre rodfrugter som f.eks. jordskokker. Så kan du lave dine chips selv.

Rester kan blive superlækre snacks

Råvarerne kan snildt være nogle rå rester, der er blevet til overs i poserne fra de seneste dages madlavning, og som du nu enten skal gå den tunge vej til skraldespanden med eller gemme til næste gang, du skal bruge dem – og håbe på de holder så længe.

Æblechips

Lækre sunde snacks med æblerHar du f.eks. et par æbler til overs, kan du selvfølgelig give ungerne dem at spise, men ender så nemt med at få nogle halvafgnavede æbleskrog retur, hvor der lige er spist rundt om midten af æblet.

Du får udnyttet æblerne meget bedre ved at skære dem i tynde skiver – eventuelt på et mandolinjern.

Varm derefter ovnen op, og sæt æblerne til tørre i ovnen. Det er en god måde at konservere æbler på og giver samtidig dejligt knasende slik.

Ungerne vil med garanti ikke holde fingrene fra det – og det gør jo ikke noget! Det gør heller ikke noget, at æblerne er blevet en lille smule runkne. Det er der ingen, der bemærker, når først de er tørrede.

Du kan finde en rigtig god opskrift på æblechips her

Der er andre chips end dem af kartofler

Samme behandling kan du give rodfrugterne.

For chips behøver jo ikke kun at være lavet af kartofler – og faktisk er det oftest rodfrugter som jordskokker, pastinakker og persillerødder, man ikke når at få brugt de sidste rester af, før de er klar til skraldespanden.

Det bedste af det hele er, at de ikke skal skrælles. De skal bare skæres i rigtig tynde skiver og så i ovnen.

Krydr eventuelt med lidt forskellige krydderier eller blot med salt. Det kan alle børn lide – og opskriften kan du f.eks. få her.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar