I køkkenet med børnene

Når børnene bliver store nok, er det bare med at tage dem med i køkkenet, og gøre dem til en del af madlavningen. Børn elsker at være en del af noget sammen med deres forældre. I kan bruge en masse gode timer sammen i køkkenet, hvor i sammen laver mad. Husk at passe på med skarpe knive, og husk at hænderne skal vaskes ofte, så kan børnene sagtens være med.

Bag chokolade kage med dine børn

Chokolade kage er en kage som næsten alle kan lide. Det er nok svært at finde et menneske der ikke kan lide chokolade kage, og det gælder både børn og voksne. Du kan med stor fordel bage chokolade kage sammen med dit barn.

Lad barnet hjælpe til med næsten alt, det eneste du nok selv skal gøre, er at varme chokoladen op, hvis i vælger en chokolade kage der har rigtig chokolade i. Mange chokoladekager laves med kakao i stedet for chokolade, så her kan børnene være med hele vejen.

Mange versioner af chokolade kage

En chokoladekage kan laves i mange forskellige versioner. Der er den helt klassiske chokoladebradepandekage, der eventuelt kan få et godt lag chokoladeglasur på toppen. Du kan sagtens lade dit barn røre glasuren op, blot du hjælper til med at hælde vand i flormelissen, så den ikke bliver alt for tynd.

Du kan også lave en chokoladekage med lækre stykker chokolade fordelt rundt omkring i dejen. Dit barn kan hjælpe til med at brække chokoladen i stykker og putte den ned til dejen mens du rører rundt. Du kan også hælde chokoladekagen i formen og derefter kan dit barn fordele chokoladestykkerne rundt omkring i formen.

Lad fantasien slippe løs

Når det kommer til at pynte chokoladekagen, kan du få en masse sjov sammen med dit barn. I kan lave hvid og mørk glasur, og tegne på kagen med dette. I kan pynte chokoladekagen med farverige smarties, chokoladeknapper eller pynte med små fine sukkerkugler.

I kan også lave chokoladekagen om til lækre chokolade muffins, og pynte med forskellig topping, som falder lige i familiens smag, dette kunne være peanutbutter frosting, chokoladeganache, hindbærskum eller noget helt andet. Det er kun fantasien og jeres smagsløg der sætter grænser.

Hvorfor er det godt for børn at være med i køkkenet?

Det er super godt for alle parter at tage børnene med i køkkenet. Det kan give anledning til en masse hyggelige stunder, og det er sundt for børn at se at maden ikke bare laver sig selv. Det er nemt at gøre madlavningen til en sjov proces, så på med forklædet, både dit eget og dit barns, og kom i gang med madlavningen sammen.

Det må ikke være for svært

For at det kan blive den sjoveste oplevelse, gælder det om at barnet ikke bliver sat til noget som er for svært. Så husk på hvilke evner dit barn har, og hvilken alder det har. Du kan langsomt trappe op i sværhedsgrad når barnet bliver bedre og bedre i køkkenet.

Lav små konkurrencer

Du kan lave små konkurrencer indbyrdes i familien, her kan du både selv være med, og hvis du har flere børn kan de konkurrere med hinanden. Dette kan være alt muligt, hvem kan lave de flotteste gulerodstern, hvem kan røre længst i dejen, hvem kan finde de 3 flotteste cherrytomater osv.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar