Skab et sted i stuen, hvor baby kan lege

babyfactsDet er vigtigt at komme helt ned i øjenhøjde med det lille barn og møde det der hvor det er – helt bogstaveligt talt!

I denne artikel får du nogle gode råd om, hvordan du skaber et hyggeligt lille hjørne inde i stuen, hvor du og barnet kan lege sammen. Denne artikel retter sig til alle forældrene derude.

Baby skal ligge behageligt

Det er først og fremmest vigtigt at sørge for, at barnet ligger rigtig behageligt, når det ligger på gulvet og leger. Det er blandt andet noget du kan sørge for ved at have et godt aktivitetstæppe, som det kan kravle rundt på og du kan læs mere på denne side om aktivitetstæpper.

Du kan finde aktivitetstæpper i mange forskellige modeller i dag, så der er frit valg på alle hylder. Det handler bare om at finde det aktivitetstæppe, som du tror baby vil blive mest glad for – og som stadig passer til dit budget.

Det at have børn er dyrt, så hvis du ikke rigtig føler du har brug for et rigtigt aktivitetstæppe, så kan du eventuelt nøjes med et almindeligt tæppe. Det vigtigste er, at barnet ligger rigtig behageligt og godt. Det må ikke ligge og få ondt i knogler eller rive huden, når det kravler rundt på gulvet.

Det er eventuelt også en god ide at lægge et tæppe ud til dig selv, når du skal ned på gulvet og lege med barnet. På den måde ender du heller ikke med at få ondt over det hele og det vil gøre hele legen meget sjovere for dig. På den måde kan du måske også lege i meget længere tid og det er naturligvis kun noget, som barnet vil sætte pris på.

God belysning

Det er derudover også vigtigt at have en god belysning i det hjørne eller område, hvor barnet leget. Barnet er meget følsom over dets miljø i netop de yngre år og det er derfor en god ide at investere i en gulvlampe eller lignende, så du kan sørge for en god belysning.

Når du vælger en gulvlampe, så er det vigtigt at vælge én, som barnet ikke bare lige sådan kan vælte ved at trække i selve gulvlampen eller ledningen. Den skal helst gerne være lidt kraftigt og ikke sådan til at vælte omkuld, hvis barnet kommer til at skubbe eller sparke til gulvlampen. Hvis barnet kommer til at vælte denne gulvlampe, så kan det jo ryge ned over barnet og barnet kan altså komme til skade ved det.

Den rette temperatur

Temperaturen er også noget du skal være opmærksom på, når du har barnet til at lægge og kravle rundt inde i stuen. Det er vigtigt at det hverken er for varmt eller for koldt derinde.

Det er derudover vigtigt at være omhyggelig med, hvorvidt der er fodkoldt eller ej. Den kolde luft har det med at falde nedad, fordi den er tungere. Derfor kan det altså også sagtens ende med at være koldt for det lille barn, selvom du ikke har det koldt.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar