Legetøj der booster dit lille barns udvikling

Legetøj børns udviklingEr du mor eller far til et lille barn, så er dette naturligt én af dine største prioriteter i livet. Vi vil alle gerne have at vores små udvikler sig som de skal og bliver til sunde, velfungerende mennesker.

Vi mennesker udvikler os allermest i de første år af vores liv. Vi kommer ud af vores mors mave som tæt på et blankt og uskrevet blad. Tænk over hvor meget vi skal lære om livet de første år. Her er det af yderste vigtighed at man giver sit lille barn masser af kærlighed og nærvær.

Pas på med at sammenligne dit barn direkte med andres jævnaldrende børn. Det er bevist, at børn udvikler sig forskelligt og med forskellig hastighed.

Du kan læse meget mere om børns udvikling fra 0-3 år her.

Legetøj, der booster udviklingen

Vi bringer her nogle gode eksempler på legetøj, der er med til at booste og styrke udviklingen hos dine mindre børn.

1. Puslespil

Simple og store puslespil som disse fra Djeco giver barnet mere viden om at matche former, samt om koncepterne omkring ind og ud. Begynd med de mere simple former som f.eks. cirkler eller firkanter, der ikke skal vende på en bestemt måde. Derefter kan I bevæge jer over i puslespil med former som f.eks. biler eller personer, der kun passer på én rigtig måde.

2. Store klodser

Det er åbenlyst, men nogengange overset. De store træklodser som mange småbørn har, hjælper barnet med at lære at bruge begge hænder samtidig for at fuldføre en opgave. De styrker også barnets fingre. Husk at børn udvikler sig med forskellig hastighed, men som ca 13. måneder gammel, skulle de fleste børn være i stand til at sætte én klods oven på en anden.

3. Puttekasser

Dette er en gammel klassiker, men er stadig lige så relevant som altid. Puttekasser hjælper små børn med at lære at matche former og figurer med passende huller. De hjælper også med rumlig genkendelse, samt lærer dem omkring årsag og konsekvens, når figurerne enten rammer rigtigt gennem hullerne eller ikke gør.

4. Gåvogne

Småbørn kan bevæge sig fremad hurtigere med en gåvogn på grund af støtten, hvilket er sjovt for barnet. Mange af denne type legetøj kan også spille musik eller har andre funktioner, og derfor lærer barnet også at koncentrere sig om at gå, selvom det bliver distraheret af andre ting.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar