Når børnene skal lege ude om efteråret

Efterår børnNår det bliver tid til efterår, er der stadig mange aktiviteter, børn kan bruge tiden på udendørs. En af disse er det gode gamle løbehjul. Der er samtidig også mange helbredsmæssige fordele med det, som hjælper børn med deres udvikling. Selvfølgelig er der risiko for at komme til skade, men med det rette udstyr, kan fordelene opveje ulemperne. Hvis det er lidt køligt, kan du også overveje at anskaffe dit barn en elefanthue. Lige så snart du har fundet det bedste løbehjul for dit barn, eller overvejer at få dig et, prøv at overveje disse fordele. For mere information læs mere på loebehjul.dk.

1. Balance

At lære og udvikle en sans for balance er vigtigt for et hvilket som helst barns udvikling. Det kræver at barnet står op og balancerer med ét ben, mens de sparker med det andet. Nogle begynderløbehjul har ekstra funktioner, der hjælper med at lære at opnå balance, mens man drejer omkring på stierne.

2. Udvikling af motoriske færdigheder

At stå på løbehjul kræver af rytteren, at de bruger sine arme og ben uafhængigt af hinanden, hvilket hjælper med at udvikle motoriske færdigheder. En fod sparker bagud, mens den anden balancerer, og hænderne er på styret, hvilket balancerer løbehjulet. Alt dette foregår, mens hovedet og øjnene kigger på, hvor rytteren er på vej hen for at holde øje med mulige forhindringer. Hvis barnet ønsker at stoppe, bruger de den ene fod til at presse på bremseren, mens de samtidig vender løbehjulet, sådan at det kører langsomt nok til, at det er sikkert at sætte den anden fod ned på jorden.

3. Muskeludvikling

Balance kræver brugen af mavemuskler, at køre fremad kræver benmuskler og hurtige beslutninger på farten kræver mental styrke. Børn udvikler disse muskler hver gang, de kører. Når barnet går i gang fra en stillestående position, aktiveres anklen, lægmusklerne, hamstringsmusklerne og ballemusklerne og disse bliver genaktiveret hver gang, der skubbes for at opbygge fart. At forblive stående engagerer mavemusklerne og rygmusklerne. Løbehjul er en god måde for børn at opbygge styrke.

4. Koordination

Sammen med udviklingen af motoriske færdigheder kommer der også god koordination. At styre, sparke, balancere og bremse samtidigt er fantastisk til at danne koordinationsevner. Når de går fra et trehjulet løbehjul til et tohjulet løbehjul, vil udviklingen af koordinationsevner blive sat i højeste gear efterhånden som de lærer at time deres bevægelser for ikke at bryde momentum, undgå forhindringer og bremse.

5. Beslutningsevner

Tro det eller ej, men det at køre på et løbehjul kræver kritisk tænkning og beslutningsevner. Ethvert barn, der kører på et løbehjul, bliver mødt med valg, der skal foretages hurtigt – hvornår man sænker farten, stopper, drejer og hvor meget man skal læne sig til nogen side uden at falde over. At holde øje med forhindringer og at beslutte, hvordan man bedst undgår dem er et godt eksempel. Barnet bliver nødt til at tænke hurtigt angående, hvor meget de vil trykke på bremseren for at stoppe i tide eller undgå noget på vejen.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar