Moderne træhuse er populære

De fleste af os vil nok med det samme henlede tankerne på sommerhuse eller svenske ødegårde, når vi høre om træhuse. Men faktisk er vi et af det eneste land i Skandinavien, som ikke anvender træ som det primære byggemateriale, når vi bygger huse. I stedet bygger vi gerne med mursten eller med beton. Murstenshuse og betonhuse er solide og slidstærke. Men faktisk bliver det mere og mere moderne at opføre nye huse i træ, præcis som vores nordiske naboer altid har gjort det. Det er tilmed billigere at bygge huse i træ, med mindre man vælge eksotiske træsorter til byggeriet.
Nemt at opvarme et træhus
Det er super nemt at opvarme et træhus.
Mange af os har prøvet at være i et svensk eller norsk træhus om vinteren. Selvom sneen har ligget meterhøj udenom huset, så har en enkelt brændeovn let kunne opvarme hele huset og tilmed hurtigt få det op i temperatur.
Et murstenshus holder ganske vist bedre på varmen, men det kræver mere at varme det op og at holde varmen oppe.
Et træhus kan opvarmes på præcis samme måde, som du kender det fra andre typer af huse. Den eneste forskel er, at et træhus opvarmes hurtigere end de andre.
Flyt i et træhus med hele familien
Der findes træhuse i alle udformninger. Det er kun fantasien, som sætter grænser. De fleste udbydere af træhuse har nogle færdigudviklede ideer, hvorfra de selv eller sammen med udbyderen, kan designe jeres kommende familiebolig. Om moderne træhuse skal være i et eller i to plan, det er op til jer.
Det er nemt at sætte store vinduespartier i moderne træhuse. Det giver en dejlig udsigt, samt en større samhørighed med naturen, som mange har stor glæde af. Om sommeren kan du nyde synet af din blomstrende have, mens du på kolde dage, kan sidde lunt, og kigge ud på dine omgivelser.
Vedligehold af moderne træhuse
Når man vælger at bo i et træhus, så kræver træværket selvfølgelig vedligehold i form af træbeskyttelse og/eller maling. Det giver dig også mulighed for at skifte farve på huset for fornyelsens skyld, hvis du ønsker det. Du er derfor ikke bundet af en bestemt farve, da du blot kan vælge en ny farve næste gang huset skal males. Det giver også mulighed for at flere af familiens medlemmer kan få indflydelse på farvevalget. Du kan enten vælge at male huset selv, eller du kan få en maler til det. Der kan i øvrigt søges håndværkerfradrag på udvendigt malerarbejde.
Det er nemt at udvide moderne træhuse
Hvis I med tiden skulle få brug for mere plads i huset, så er det ikke så vanskelig en opgave igen at bygge en tilbygning, der passer til husets design. Det kan ofte være svært med murstenshuse, at få tilbygninger til at passe til resten af byggeriet. Med et moderne træhus er det langt nemmere at bygge til. Når det hele har fået en omgang maling, vil man ikke kunne se, at tilbygningen er nyopført.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar