Ideer til børneværelset

Ideer til børneværelsetHar du problemer med at skabe det perfekte børneværelse? Ønsker du at kreere et rum, der indbyder til hygge, leg og fordybelse? Du oplever måske, at du ikke har overskuddet til at tænke i kreative og praktiske løsninger, når ulvetimen står for døren, og du lige netop er kommet hjem fra arbejde. Det kan også være, at du, ligesom mange andre, er idéforladt og har svært ved at komme på ”de gode ideer”. Denne artikel giver dig nogle tips og tricks til, hvordan du let kan skabe det rum, der passer perfekt til dit barn – alt sammen ved hjælp af få kontorartikler. For børneværelset er basen for dit barns opvækst. Det er derfor vigtigt at skabe et rum, som barnet har lyst til at opholde sig i og føler sig tryg ved. Og det behøver ikke at være vildt besværligt eller enormt omkostningsfuldt at skabe et sådant rum.

Kontorartikler gør børneværelset sjovere

Kontorartikler? Du forbinder dem sikkert med noget, der hører sig til på arbejdspladsen. Men de er meget mere end det og kan meningsfuldt inkorporeres på børneværelset. Tag f.eks. en kridttavle. Sådan en, som læreren skriver på i skolen. Tænk hvis skolen blev til en leg? Helt bogstaveligt. Kridttavler fås i mange størrelser og modeller. Sammen med kulørte farvekridt kan du skabe glæde ved læring – de fleste børn elsker at lege lærer for en dag. Med en tavle skaber du samtidig et lærred, der giver mulighed for, at dit barn kan udtrykke sig; om det er kruseduller eller større projekter.

Ønsker du også at skabe lysten til at udfolde sig kreativt? Indret børneværelset med tuscher, notesblokke, limprodukter – you name it. Gør dem lette tilgængelige ved f.eks. at ”anrette” kontorartiklerne i farvede opbevaringskasser på skrivebordet. Det er både dekorativt, og du kreerer en lyst til at udfolde sig kreativt. Oprydningen bliver samtidig mere overskuelig med hjælp fra de farvede kasser. Og vil du gøre det ekstra fint, så investér i en labelmaskine, som gør organisering meget lettere. Den er ikke nødvendigvis dyr, og du kan få glæde af den både til organisering af børneværelset, køkkenet eller andetsteds.

Investér i gode værdier

Det vigtigste, når du skal indrette dit børneværelse, er, at der er plads til leg. Der skal være plads for dit barn til at være barn. Men det behøver ikke at betyde, at du ikke kan indlejre gode værdier uden at gå på kompromis hermed. Ovenfor nævnte ideer til indretning af børneværelset er eksempler på, hvordan du kombinerer læring og leg. Der findes mange flere måder, hvorpå du kan kombinere de to ting. Du kan f.eks. investere i en bogreol. Fyld den med dit barns yndlingshistorier. På den måde skabes en værdi i at fordybe sig i en bog, om det så blot er for at se på billeder eller for at læse. Hjernen stimuleres og udvikles i fordybelsesprocessen.

Som du kan se, skal der ikke nødvendigvis meget til, før du kan skabe et skønt børneværelse. Så investér i dit barn ved køb af enkelte kontorartikler allerede i dag. Klik her og se mulighederne.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar