3 tips til indretning af børneværelset

Indretning af børneværelset er vigtig for at skabe et godt rum hvor dine børn både kan lege og have det sjovt, samtidig med at der også er en god mulighed for at slappe og ikke mindst sove om natten. Vi har derfor samlet et par tips til hvordan du får plads til det hele i børneværelset i denne artikel.

Gå efter møbler med flere funktioner

indretningAlle børn har en masse legetøj, som der selvfølgelig skal være plads til på børneværelset. For at sikre at der er plads til det hele, er det en stor fordel at gå efter møbler der har flere funktioner.

En seng med skuffer under er fx fantastisk for at have plads til legetøj eller andre ting der. Et andet godt møbel til børneværelset er en høj seng, hvor der fx kan være et skrivebord eller plads til opbevaring under, så I udnytter pladsen på den bedste måde.

Når børneværelset skal indrettes gælder det samtidig om at bruge alle kubikmeter, hvis I skal indrette værelset på lidt plads. I kan fx udnytte rummet godt ved at have en stor reol på en af væggene eller bruge noget af vægpladsen til at hænge hylder højt op hvor de ikke generer.

Skab de bedste forudsætninger for dit barns søvn

Ud over legerum skal børneværelset også være et sted, hvor dit barn får de bedste muligheder for at sove godt, og det er vigtigt at huske, når I skal indrette børneværelset.

Det er vigtigt at lave de bedste forudsætninger for at dit barn kan sove godt om natten og tænke med ind i indretningen hvad der vil bære det bedste for jeres barn. Det er fx vigtigt at tænke over hvordan I laver den bedste belysning i soveværelset samt andre aspekter.

Belysningen i soveværelset er uden tvivl det vigtigste punkt, når du skal skabe et godt soveværelse til dit barn. Det er vigtigt at der er en lampe på værelset, som ikke lyser særlig kraftigt, som kan bruges om aftenen, når barnet skal lægges i seng.

Nogle børn vil også have det bedste med at have en natlampe, hvis de er bange for mørke. En natlampe kan være en lille lampe, der sidder ved døren eller et andet sted i rummet. Det er vigtigt at det er en rigtig natlampe, for at lampen ikke genere barnets søvn.

Ud over belysningen kan du gøre mange andre ting, for at sikre den bedste søvn for dit barn. Det kan fx være en god idé med bruge myggenet til vinduer for at undgå at der kommer fluer og myg ind og generer om natten.

Dekorer børneværelset på sjove måder

For at skabe et godt børneværelse, skal der selvfølgelig også være lidt dekoration på værelset. På et børneværelse er der uendeligt mange muligheder for at finde flot dekoration som dine børn vil elske.

I kan fx dekorere børneværelset med barnets yndlingsfigurer fra bøger eller film, som dit barn vil elske at have hængende på værelset. Det kan både være plakater eller sengetøj med billeder på samt mange andre ting.

Til de større børn kan du pynte med sengetøj fra Georg Jensen Damask, som du kan se et stort udvalg af på deres hjemmeside.

Dekoration på børneværelset kan fx også være bamserne der sider pænt på en hylde eller bøger der er stablet på en bestemt måde, så I gør opbevaringen dekorativ, og det dermed ikke kommer til at se rodet ud på børneværelset.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar