Her finder du gratis tegninger, dit barn kan farvelægge

tegningerTuscher, farveblyanter, kridt, vandmaling. De fleste børn nyder at udfolde deres kreative sider på papir. Farvelægning styrker deres evne til koncentration og tålmodighed. Det giver også dig som forælder en pause fra leg og larm, når barnet fordyber sig i sit eget lille tegneunivers.

Barnets evne til at farvelægge er en sjov indikator for, hvor meget barnet hele tiden udvikler sig. Alt efter dit barns alder og tegneniveau kan du finde gratis tegninger til farvelægning. Her får du en guide til, hvor du kan finde dem.

Internettet bugner af gratis tegninger til farvelægning

Der er gode chancer for at finde gratis tegninger til dit barn på nettet. Hvad enten dit barn fortrækker at tegne mennesker, dyr, natur eller noget helt fjerde. Mange hjemmesider har gratis billeder lige til at printe ud og farvelægge.

Det er oplagt at tage dit internets søgefunktion i brug, når du er på udkig efter gratis tegninger til farvelægning. Søg for eksempel efter et konkret motiv såsom Mandala-tegninger. Skriv for eksempel ’Farvelæg X’ i din computers søgemaskine. På X’s plads kan du vælge at skrive dit barns yndlingsdyr eller favoritfigur fra en tegneserie. Så vil der højst sandsynligt dukke flere brugbare internetsider op.

Du kan også prøve en abonnementsbaseret tjeneste, hvor du kan få adgang til flere hundrede tegninger om måneden. Et abonnement koster som regel penge, men der vil ofte være en gratis prøveperiode tilknyttet abonnementet.

Gratis tegninger til farvelægning på biblioteket

Tegnearrangementer er ikke sjældne på landets forskellige biblioteker. Holder dit bibliotek en begivenhed med tegning, vil der typisk være tegninger til rådighed helt gratis.

Der vil som regel både være tegninger for børn og voksne. Biblioteket lægger for eksempel Mandala-tegninger og malebøger frem til fri afbenyttelse. Begivenheden kan blive et hyggeligt lille afbræk fra hverdagens gøremål. Samtidig kan dit barn have glæde af at tegne i selskab med andre børn og voksne.

Du kan holde dig opdateret omkring dit nærmeste biblioteks arrangementer via bibliotekets hjemmeside. Følg eventuelt også bibliotekets sociale medier, så du automatisk får opdateringer om kommende begivenheder.

Gratis tegninger til farvelægning på din iPad

Dit barn kan også farvelægge gratis tegninger via en app på din eller dit barns iPad. Nogle tegneapps har et stort udbyd af tegneredskaber, som dit barn kan give sig i kast med. En tegneapp kan nemt benyttes på farten i bussen eller toget, hvis dit barn keder sig.

Nogle tegneapps kan begrænse dit barns kreativitet ved sammenligning med papirform. Men der findes omvendt også fordele ved at lade dit barn tegne direkte på iPad frem for papir. Du slipper for at printe tegninger ud, og du risikerer ikke farveklatter på gulvet eller bordpladen.

Forkæl dit barn med gratis tegninger til farvelægning. Uanset om det er på printet papir, iPad eller på et biblioteket er det sjovt for barnet at tegne. Og det er med garanti ekstra hyggeligt, hvis du som forælder farvelægger meditative voksentegninger i nærheden.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar