Derfor er det en god idé at få børn tidligt

Ung morSelvom rigtig mange forældre i dag vælger at få børn senere hen i livet, så er der dog en hel del gode årsager til at starte så tidligt som muligt. Det er selvfølgelig fuldstændig op til det enkelte par, hvornår det passer jer bedst, men læs lige de her grunde til, at i måske bør tage børn tidligt i livet op til genovervejelse.

Den biologiske

Uanset hvor meget vi har udviklet os siden hulemenneskerne, så er faktum dog stadig, at vi er designet således, at vi biologiske set er bedst egnet til at få børn i starten af tyverne (faktisk mellem 15-25 år, men lad os nu alligevel ikke komme alt for hurtigt i gang med at få børn). Det er især også en god idé at starte familie først i tyverne, hvis i planlægger at tilføje flere til flokken undervejs.

Energiniveauet er på sit højeste i de unge år

Det kommer vist ikke som den store overraskelse, men i har jo selvfølgelig betydeligt mere energi i starten af tyverne; og det er bestemt heller ikke en overraskelse, at børn i allerhøjeste grad er nogle energislugere. Der skal jo både skiftes ble i tide og utide, gives flaske samt gives afkald på en ufattelig mængde nattesøvn (og meget mere). Bare prøv at spørge nogle lidt ældre forældre, og de vil uden tvivl svare dig, at det bestemt tærer hårdere på dem at være lidt ældre forældre.

Vær ikke jeres børns bedsteforældre

En af de helt store fordele ved at være unge forældre er, at I slipper for at være jeres ungers forældre og bedsteforældre på samme tid. Bedsteforældreopgaven kan i stedet varetages af deres faktiske bedsteforældre. En yderligere bonus er, at dine børn vil kunne nyde godt at deres bedsteforældre i langt længere tid.

I er i stand til at dele langt flere oplevelser med børnene

At opleve fantastiske ting er som regel noget man forbinder med det at være ung. Men dette er faktisk lidt af en fordom, for der er faktisk en verden at opleve sammen med sine børn; og hvis man selv er ung, så er det faktisk ikke umuligt at tage ungerne med, når i oplever verdens fire hjørner. I kunne jo f.eks. opleve Afrika sammen med børnene. De vil garanteret elske at tage på safari sammen med deres forældre, og i vil helt sikkert værdsætte, at være unge nok til ikke at blive fuldstændig ødelagt af de hårde strabadser.

Flyt til et børnevenligt miljø – for eksempel ej lejebolig i Ikast eller Holstebro

Som unge forældre vil i sikkert hurtigt opdage, at det bliver en rigtig dyr affære – og pengene vil som regel være små når i er unge. Det vil i denne situation måske være en god idé at flytte væk fra storbyen for at få rolige – og ikke mindst billigere – omgivelser. Lejebolig Ikast eller Holstebro lyder måske ikke alt for ideelt, men det er faktisk slet ikke en dårlig løsning for en ung familie. Hvis I for eksempel vælger en lejlighed i Holstebro, er det nemlig ret let at få job, og så er er huslejen selvfølgelig markant lavere. Sidst men ikke mindst vil børnene få dejlige omgivelser at vokse op i med en lejlighed i Holstebro.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar