At blive mor

Ny morUanset hvor godt man forbereder sig på rollen som mor, så er det altid anderledes, end man har forventet. Ens liv ændrer sig. Det får man at vide utallige gange i graviditeten, og man tænker: ”Ja ja, det ved jeg da godt.” –men, det ved man faktisk ikke, før man står i situationen.

Den første tid, bobler alle følelserne rundt i kroppen, fra den ene yderlighed til den anden. Og så bliver man ramt af en ængstelighed, som man måske ikke har stiftet bekendtskab med før. Det kan godt være af flergangs forældre kigger noget hovedrystende på en, men husk på, de har selv været der. Og alt det, som de synes er skørt, har de sikkert selv gjort.

Når reden er bygget

De fleste bruger graviditeten på at bygge rede, og gøre alt klar til den lille nye baby. Hele børneværelset står gerne klar med seng, legetøj, tøj og hyggeligt tapet. Man glemmer bare her, at barnet først er omkring to til tre år, før det vil få lyst til at bruge et værelse. Indtil da, vil det helst bare være ved sine forældre. Især det første år, er værelset ren opbevaring. Det eneste som man reelt behøver at have klar er lidt tøj, nogle bleer, vaskeklude og en dyne eller et tæppe til at svøbe babyen i, når man har behov for at lægge den fra sig, når den sover.

De mentale forberedelser

Man kan have mange tanker om, hvordan man vil gøre, når man bliver mor, og især hvad man ikke vil gøre. Måske har man set nogle andre mødre, og tænkt, at sådan vil man bare i hvert fald ikke selv gøre. Men igen, det afhænger af barnet, og man ved det ikke altid på forhånd. Det er overvældende at blive mor, og man ændre gerne holdninger og livsanskuelser, når man står i rollen som forælder til ens eget barn.

Følg dine instinkter og din mavefornemmelse

Det allerbedste råd er at lytte til sig selv. Hvad fornemmer man selv er bedst i en given situation, og hvad føles bedst for barnet. Det ved man faktisk bedst selv, for man kender barnet og situationen bedst. Føles det mest rigtig at have babyen viklet ind til kroppen, frem for at lægge den i en står barnevogn uden kropskontakt og nærvær, så er det højst sandsynligt det, som er bedst for jer, uanset, hvad andre måtte mene. De kan være ligeglade med, om de hellere vil bære dit barn.

Mange vil komme med velmenende råd

Du vil som ny mor opleve, at mange vil komme med råd og idéer til, hvad du bør gøre. Det kan være din mor, barnets fars mor, sundhedsplejersken og så videre. Det bliver hurtigt forvirrende, og man vil jo gerne efterleve det hele og gøre det så godt som muligt, selv om deres råd kan lyde mærkelige. Men husk at de alle kun gør det i en god mening med en intention om at hjælpe dig godt på vej i din nye rolle.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar