Når børnene skal have en trampolin, er der meget, man som forælder skal tage stilling til. Trampoliner findes i mange forskellige størrelser, former, kvaliteter og prisklasser. Alle disse faktorer og lidt flere endnu spiller ind og skal tages i betragtning, når I køber en trampolin til ungerne. Derfor kan det være rart at få nogle gode tips fra hoppe-entusiaster, der ved, hvad de snakker om. Vi har prøvet at samle nogle af de vigtigste pointer i denne artikel, så du er klar på at tage næste skridt, når det gælder jagten på den perfekte trampolin til dine guldklumper.
Hvad skal trampolinen bruges til?
Først og fremmest skal vi jo huske, at der findes mange forskellige trampoliner, der hver især egner sig til forskellige aktiviteter. Der er eksempelvis stor forskel på de trampoliner, de fleste danske børnefamilier har stående i haven, og de trampoliner, som de professionelle gymnaster bruger. Hvis dit barn er gymnast og skal bruge trampolinen til træning, kan det godt give mening at købe en trampolin, der er egnet til dette. Men hvis det ikke er tilfældet, så kan I sagtens nøjes med en almindelig havetrampolin. Hvis barnet er lille, så kan det også være en god start at købe en lille trampolin. Den kan stå indenfor, og den kan pakkes væk, når den ikke er i brug. Derudover koster den mindste trampolin heller ikke en formue.
På hoppeguiden kan du også læse mere om, hvilke typer trampoliner der findes, og hvilke anbefalinger der er. Det kan nemlig være lidt uoverskueligt at skulle købe en trampolin med øje for børnenes sikkerhed, hvis man ikke har så meget baggrundsviden.
Det skal du være opmærksom på, når du køber trampolin
Det er meget vigtigt, at du er opmærksom på sikkerheden. Der sker desværre rigtig mange trampolinulykker i Danmark, og de sker ofte, fordi der ikke er nok opmærksomhed på sikkerheden. Derfor er det noget af det absolut vigtigste at være opmærksom på. Der er flere ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med køb af en trampolin. Først og fremmest skal du sørge for, at der er et sikkerhedsnet med til trampolinen. Det er med til at sikre, at man ikke kan hoppe eller falde ud af trampolinen. Dernæst skal du være opmærksom på kantbeskyttelsen. Det er det stykke, der dækker fjedrene. Det skal nemlig sikre, at man under ingen omstændigheder får en arm eller et ben ned mellem fjedrene. I forbindelse med brug af trampolinen skal du sikre, at den står stabilt, og at der ikke er risiko for, at man kan slå hovedet, hvis man hopper højt. Som forælder skal du også sørge for, at der kun er ét barn på trampolinen ad gangen.