Derfor bør man købe en puslekommode til børneværelset

puslekommodeDet er blevet meget populært med en puslekommode eller et puslebord til børneværelset. Puslekommoder og -borde er praktiske møbler til børneværelset, hvor forældrene kan skifte ble på deres barn. Samtidig er puslekommoden også et møbel med hyldeplads og skuffer, hvor man kan holde alt udstyret til bleskiftning samlet på bare ét sted.

At man kan stå op og skifte ble på sit lille barn har den store fordel, at ryggen derved skånes og ikke overanstrenges. Man skal nemlig ikke undervurdere, hvor mange gange man skal skifte ble på et spædbarn i løbet af barnets første 2-3 år. Når man skal skifte ble flere gange i løbet af en dag, er det vigtigt, at man har en god arbejdsposition.

Man kan selvfølgelig vælge at skifte ble på baby på gulvet eller på sengen. Der er dog en række ulemper ved dette. For det første skal man da arbejde i en bøjet stilling, hvilket bestemt ikke er godt for ryggen. For det andet er det heller ikke lige hygiejnisk at skifte ble og tørre baby på sengen!

Derfor er det en fordel med en puslekommode eller et puslebord. Du kan altid finde inspiration til pusleborde her.

Hvad skal man kigge efter i en puslekommode?

Hvis man skal ud og købe et puslebord eller en puslekommode, så er der en række ting, man bør være opmærksom på.

For det første bør man være opmærksom på puslekommodens højde. Den ideelle arbejdshøjde ved puslebordet er for de fleste forældre mellem 80-110 cm. Derved undgår man at forstrække skulder, ryg og arme, når man skifter ble og pludrer og hygger med baby.

Nogle forældre er selvfølgelig højere end andre. Derfor kan det være en stor fordel at investere i en puslekommode, hvor højden af pusletoppen kan justeres. Derved kan man som forælder altid sikre sig, at man arbejder i den mest optimale position, som skåner ryggen bedst.

Man bør også sikre sig, at puslekommoden kan laves om til en ”rigtig” kommode, når baby ikke længere skal bruge ble. Derved kan puslekommoden bruges som en kommode til børneværelset i fremtiden. Det er nemlig ikke nødvendigvis billigt at investere i en puslekommode. Derfor er det klart at foretrække for de fleste mennesker, hvis puslekommoden kan laves om til en kommode til børnetøjet. På de fleste modeller kan dette nemt klares ved blot at afmontere kommodens topstykke.

Kommoden bør også have plads til alt babys udstyr til bleskiftning. Øverst bør der således være god plads til babys rangle og andet legetøj. Dette er legetøj, som kan distrahere lille baby, når han eller hun får skiftet ble. Der bør være plads til en lille vaskebalje til baby foruden babyservietter, bleer og babycremer. På denne måde er alle disse ting indenfor rækkevidde, når man skal skifte ble på sit spædbarn!

Hvor kan man købe en god puslekommode?

Det er heldigvis nemt at købe en puslekommode nu om stunder. De fleste folk køber deres babyudstyr på internettet i store webshops som BabySam. Man kan selvfølgelig også tage til en fysisk butik, som er specialiseret i babyudstyr. Her kan man se puslebordet, før man køber det, og derved bedre vurdere, om bordet eller kommoden er det rette.

Fordelen ved at købe sit babyudstyr over internettet er selvfølgelig, at det er nemt og i mange tilfælde sendes lige til døren.

Ofte betaler det sig at undersøge markedet og læse om de forskellige modeller af pusleborde, før man beslutter sig for et. Et godt sted at begynde er hjemmesiden Puslebordguide.dk, som er specialiseret i pusleborde. Her kan man både læse anmeldelser af forskellige borde, og man kan få tips og vejledning til babyens spændende og nuttede verden!

Relaterede artikler

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel.