Kay Bojesen søpapegøje


Læs mere om den charmerende Kay Bojesen søpapegøje.

Kay Bojesen er et dansk designikon, som nok især er kendt for blandt andet aben.

Her præsenterer vi dog den finurlige Kay Bojesen søpapegøje!

Kay Bojesen søpapegøje – med fri fragt

Nu kan en Kay Bojesen søpapegøje ikke flyve, men når den har fri fragt, er det vel næsten det samme.

Køb din Kay Bojesen søpapegøje med fri fragt her

kay-bojesen-soepapegoejekay-bojesen-soepapegoeje-side

Historien om Kay Bojesen søpapegøje

Den stilfulde Kay Bojesen søpapegøje så dagens lys i 1954, hvor designeren i samarbejde med teatermaleren Svend Johansen formgav og farvelagde et, for tiden, lidt atypisk bud på et trædyr.

Kay Bojesen var på daværende tidspunkt allerede kendt for sine lidt barnlige og naivistiske fremstillinger af trædyr – men det var noget nyt, at han begyndte at male dem. Hidtil havde de mange Kay Bojesen trædyr fået lov til at fremstå i de naturlige træfarver.

Med den dengang vovede Kay Bojesen søpapegøje ændrede dette sig – alligevel blev den hurtigt glemt og er først kommet tilbage i vores bevidsthed 60 år senere.

I 2013 kom den relancerede Kay Bojesen søpapegøje på gaden og intet har ændret sig i forhold til i 1954. Fuglen ser ud, som den gjorde dengang.

Kay Bojesen søpapegøje med sprælske farver

De klassiske sorte og hvide farver sørger for, at den glade Kay Bojesen søpapegøje passer ind i stort set alle hjem. For at give figuren kant valgte Kay Bojesen og Svend Johansen at male næb og øjne i mere festlige farver – og jeg synes virkelig Kay Bojesen søpapegøje er bedårende!

Søpapegøjen er tilbage i produktion

Efter i mange år slet ikke at være blevet produceret har Rosendahl nu fået rettighederne til at producere og lancere Kay Bojesens designs. Det gælder ikke bare denne Kay Boyesen søpapegøje, men også de andre fine træfigurer. Eksempelvis aben, elefanten og bjørnen.

Sammen med efterkommerne af Kay Bojesen har de kigget i gemmerne og fundet både de gamle klassikere og hidtil mere ukendte designs frem igen.

Du kan se dem alle i artiklen Kay Bojesen sangfugl

Kay Boyesen søpapegøje som norsk nationaldyr

En søpapegøje har faktisk ikke noget at gøre med de farvestrålende fugle, vi kender fra pirater og sydhavsøer. En søpapegøje er en fugl, der hører til i de koldere egne, såsom Island, Færøerne – og Norge!

I Norge kaldes søpapegøjen for en “lunde” og fuglen er meget elsket. Rent faktisk bliver den opfattet som et nationalikon flere steder i Norge, fordi den er så mangetallig.

I virkeligheden er en søpapegøje et meget socialt dyr med røde ben – og så ser det næsten ud som om den skeler. Med andre ord også en ret charmerende fugl, selvom den er skabt naturligt og ikke af Kay Bojesen.

Hvad kan man bruge en Kay Bojesen søpapegøje til?

En Kay Bojesen søpapegøje er dansk design af høj kvalitet med en rigtig god historie. Det er derfor en oplagt gaveidé til de store mærkedage i livet, som fx. dåb, konfirmation og bryllup.

Ellers er figuren tænkt som pynt til hjemmet, hvor du kan sætte den lige der, hvor det passer sig. Du kan måske endda kombinere med nogle af de søde Kay Bojesen sangfugle, som du kan læse mere om her.

Specifikation på en Kay Bojesen søpapegøje

  • 19,5 cm høj – det er lidt mere end et dvd-cover.
  • Fremstillet af træ
  • Stemplet i bund for at du er sikker på, din Kay Bojesen søpapegøje er original
  • Produceret af Rosendahl, som af familien Bojesen fik rettighederne til genproduktion af de populære trædyr

Relaterede artikler

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel.