Kay Bojesen sangfugl


Søde, glade, trendy og klassiske på én gang. En Kay Bojesen sangfugl skaber godt humør.

Den første Kay Bojesen sangfugl så dagens lys i 1950. De runde former skabt af massivt bøgetræ og en Kay Bojesen sangfugl er malet i glade farver.

Du kan få en Kay Bojesen sangfugl i 8 forskellige farver og farvekombinationer. Alle sangfugle leveres i en flot æske og er pakket ind i en fin og original stofpose.

Gå til shoppen ved at klikke på billederne.

kay-boyesen-sangfugl-kay-blaaKay Bojesen sangfugl – fuglen Kay

Sangfuglen Kay er opkaldt efter skaberen selv. Kay Bojesen elskede farven blå og sås ofte iført et blå jakkesæt. Derfor er denne Kay Bojesen sangfugl malet i en flot blå farve.

Find Kay Bojesen sangfugl Kay her

 

 

kay-bojesen-sangfugl-peter-sortKay Bojesen sangfugl – fuglen Peter

En rigtig gentlemansangfugl som er håndmalet i en smuk sort. Fuglen deler navn med kunstnerens ældste barnebarn.

Køb Kay Bojesen sangfugl Peter her

 

 

kay-bojesen-sangfugl-ruth-lyseroedKay Bojesen sangfugl – fuglen Ruth

Ruth var Kay Bojesens svigerdatter og denne lyserøde og meget charmerende, feminine fugl må være enhver kvindes drøm, hvis hun ønsker sig en pyntefugl.

Her finder du Kay Bojesen sangfugl Ruth

 

 

 

kay-bojesen-sangfugl-otto-graaKay Bojesen sangfugl – fuglen Otto

Kay Bojesen og hans kone var velsignet med ét barn. Og han hed Otto.

Denne sangfugl er grå og har et flot rødt hoved samt sort næb.

Find Otto her

 

 

kay-bojesen-sangfugl-pop-orangeKay Bojesen sangfugl – fuglen Pop

Navnet Pop er opstået efter Kay Bojesens yndlingsdrik, som var sodavand. På engelsk kaldes det ofte Soda Pop – og deraf navnet. Denne flotte sangfugl er malet orange, og det er meningen at tankerne skal ledes hen på appelsinsodavand.

Sangfuglen Pop finder du her

 

 

kay-bojesen-sangfugl-sunshine-lyseblaa-gulKay Bojesen sangfugl – fuglen Sunshine

Sunshine er den eneste sangfugl i Kay Bojesens oprindelige farvekombination. Og navnet giver næsten sig selv – en flot lyseblå farve og det gule hoved (samt det lysegrønne næb) leder tankerne hen på sommer, solskin og glade dage.

Kay Bojesen sangfuglen Sunshine kan købes her

 

 

kay-bojesen-sangfugl-roedekors-hvidKay Bojesen sangfugl fra Røde Kors

Når du køber denne sangfugl donerer Kay Bojesen Denmark et beløb til Røde Kors. Fuglen er malet i Røde Kors’s egne farver og har et fint halsbånd med deres logo. (Som du dog kan pille af, hvis du har lyst).

Køb Kay Bojesen sangfugl fra Røde Kors

 

 

kay-bojesen-sangfugl-ernstKay Bojesen sangfugl Ernst

Helt ny på markedet her i 2014 er Kay Bojesen sangfugl Ernst. Han er smuk i sin grå og sorte fjerdragt og passer faktisk enormt godt ind i det minimalistiske og nordiske design.

Denne sangfugl er opkaldt efter Kay Bojesens far.

Køb Kay Bojesen sangfugl Ernst

 

 

Hvad kan man bruge en Kay Bojesen sangfugl til?

At designet blev skabt i 1950 og i dag stadig er populært fortæller noget om, hvor tidløs en Kay Bojesen sangfugl er. Derfor er en af de søde fugle en oplagt idé til

  • dåbsgave
  • børneværelset
  • konfirmationsgave
  • bryllupsgave
  • (eller bare fordi du elsker designet og har lyst til at købe en til dig selv!)

Kay Bojesen sangfugl i smukke farver

Alle fuglene er malet i flotte blanke farver og er af udsøgt kvalitet. Hovedet kan drejes, så din sangfugl kigger den vej, den skal i netop dit hjem. Og med de mange farvekombinationer kan du med garanti finde en, der passer til resten af din indretning.

En helt original Kay Bojesen sangfugl fra 1950’erne var dog malet i matte farver, men de er i mine øjne kun blevet smukkere af lidt mere glans.

Du kan også gå hele vejen og samle på den komplette familie. De tager sig fint og smukt ud samlet på en hylde.

Visionen med Kay Bojesens trædyr

Kay Bojesens misson hver gang han designede et nyt trædyr til den efterhånden store familie var, at dyrene på ingen måde skulle se naturlige ud. De skulle have lov til at være legende i deres udtryk og være helt sine egne.

Du kan se alle dyrene her

Det minimalistiske, lidt barnlige, og tidsløse udtryk lægger også op til at sangfuglene går i arv fra generation til generation.

Hvem var Kay Bojesen?

Oprindeligt var Kay Bojesen udlært sølvsmed og fik sit svendebrev i 1910. Vi skal dog 20 år længere frem i tiden, til 1930, før Kay Bojesen begyndte at få interesse for materialet træ.

Hans holdning til de færdige produkter, han stod bag var, at det skulle være runde og bløde at føle på og dejlige at have i hånden. De skulle også skabe godt humør hos folk og det var derfor, som tidligere nævnt, vigtigt at de dyr, han skabte ikke lignede deres levende artsfæller. De skulle være helt deres egne.

Kay Boyesen blev født i 1886 og efterlod Danmark med et af de stærkeste designikoner i hukommelsen ved sin død i 1958.

Mere end en Kay Bojesen sangfugl

I dag er det ikke længere alle trædyr designet af Kay Bojesen, der er i produktion og mange af de ældre og originale modeller indbringer høje priser på auktioner. Derfor kan en Kay Bojesen sangfugl på mange måder være en god investering, da priserne med tiden stiger på de fine dyr.

De malede sangfugle er allerede præsenteret, men de er også andre dyr, som er fremstillet ( og bliver leveret ) umalede og som med tiden ændrer udtryk og patina, da træ er et levende materiale.

Kay Bojesen trædyr

Kay Bojesen designede massevis af fine trædyr, men desværre er det ikke alle, der produceres i dag. Men man har jo lov at håbe på flere relanceringer fra Rosendahl i de kommende år.

I skrivende stund kan du dog finde nedenstående dyr som nyproduktioner.

kay-bojesen-sangfugl-flodhestkay-bojesen-sangfugl-elefantkay-bojesen-sangfugl-bjoern

 

kay-bojesen-sangfugl-gravhundkay-bojesen-sangfugl-kaninkay-bojesen-sangfugl-abe

 

kay-boyesen-sangfugl-soepapegoejekay-bojesen-sangfugl-julemandkay-bojesen-sangfugl-soldat

 

Er din Kay Bojesen sangfugl original?

En Kay Bojesen sangfugl er stemplet i bunden, så du er sikker på, den er original og tager du hovedet af den, er pinden som hovedet sidder fast på også mærket.

Relaterede artikler

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel.