Er dit barn mere sårbart end andre børn?

Sårbare børnDet kan have store konsekvenser for børn, hvis de i perioder har oplevet at være sårbare, men at der ikke bliver gjort noget ved det. Når man nævner termen sårbare børn, vil folk ofte tænke på børn fra socialt belastede familier. Det vil typisk dreje sig om børn, der vokser op i familier, hvor der ikke er mange rutiner og hvor hverdagen er præget af mange uregelmæssigheder. Hvis der er noget, børn godt kan lide, så er det rutiner og regelmæssigheder. Det er dog ikke kun børn fra socialt belastede familier, der i en periode kan opleve at være sårbare. Der kan være flere forskellige grunde til at et barn pludseligt bliver mere sårbart. Den største og mest almindelige grund er ændringer i familien.

Ændringer i familien kan for eksempel være skilsmisse eller pludseligt dødsfald. Her kan man opleve at ens barn pludseligt bliver mere sårbart, end det plejer at være. Ofte vil der ikke bliver gjort noget ved det, fordi man ofte forbinder de sårbare børn med de socialt belastede familier. Når børn i helt almindelige familier pludselig viser tegn på at være sårbare, er det vigtigt at tage affære. Selvom de måske kommer fra en stærk familie, er det stadig vigtigt at gøre noget ved det og måske søge professionel hjælp.

Kendetegn ved sårbare børn

Det er altså ikke kun børn fra socialt belastede familier, der kan ende som sårbare børn. Børn fra helt almindelige familier kan i en periode være mere sårbare end normalt. Her er det vigtigt som forældre at kunne spotte dette, så man kan tage hånd om det. I de stærke familier, vil der ofte være tendens til at overse det, da man har ressourcerne, men måske glemmer at gøre brug af dem. Det kan også være at man bare ikke vil indse at barnet har problemer.

Et sårbart barn kan kendes på at det pludselig bliver meget mere ængstelig. Det vil ofte være en ængstelighed for helt normale ting i hverdagen. Nogle børn bliver også meget mere vrede og hurtigere vrede end før. Nogle vil blive mere indadvendte, mens andre vil blive meget urolige. Nogle vil opbygge behov for at gøre den samme ting flere fange og nogle vil også opleve problemer med at spise. Mange vil være kede af at skulle i skole eller børnehave. Det vigtige er at man holder øje med forandringer i barnets adfærd.

Alternative behandlinger

Hvis man har et barn, der pludseligt er sårbart, kan det ofte være en god løsning med forskellige alternative behandlinger. Ofte vil der ikke være et medicinsk præparat, som kan hjælpe. Løsningen vil ofte være terapi i forskellige former og her kan man med fordel prøve at supplere med forskellige former for alternative behandlinger. Lisbeth Lysdal tilbyder en lang række forskellige alternative behandlinger.

En af behandlingsformerne er NLP terapi. Denne terapiform er både blid og effektiv og kan med fordel bruges på sårbare børn. Terapiformen er baseret på forskellige teknikker fra NLP. Selvom det ligger i ordet, er denne form for terapi slet ikke terapi. Det gælder nemlig om at tage styringen over sit eget liv. Det handler helt enkelt om at lære hvordan man tager lederskab og styringen over ens egen hjerne. Det handler altså om at ændre tankemønstre gennem brug af forskellige teknikker. Man får på den måde en helt ny indsigt i hvorfor man tænker som man gør. Sårbare børn kan bruge dette til at få en indsigt i deres tanker og følelser. Dette kan forhåbentlig hjælp dem igennem den svære tid og ud på den anden side til et godt liv.

Totum kropsterapi

En anden alternativ behandlingsform er totum kropsterapi. Hvis du vil læse mere grundigt om denne behandlingsform, kan du klikke ind på http://sportsrecovery.dk/massage-kropsterapi-coaching/behandlinger/kropsterapi/. Du får dog her et kort overblik over hvad denne behandlingsform går ud på. Behandlingen er baseret på en holistisk tankegang. Det vil sige at kroppen hænger sammen med vores hjerne og sind. Når man skal ændre noget i hjernen og i sit sind, skal man også bruge kroppen. Det betyder at massage for eksempel kan være med til at afhjælpe psykiske problemer.

Denne form for kropsterapi anvender forskellige teknikker. Det hele handler om at forene behandlingen af krop og sjæl, så det går op i en højere enhed. Det er blandt andet teknikker inden for helt almindelige fysiologisk massage. Det kan også være mere dybdegående massage. De forskellige former for massage skal gå ind og åbne op for eventuelle spændinger og blokeringer i kroppen. Dette skal afhjælpe forskellige problemer både psykisk og fysisk. Behandlingen kan blandt andet være med til at afhjælpe spændinger i muskler, stress, angst, gigt, problemer med fordøjelsen, træthed, ubalance i kroppen og hold i ryggen. Den holistiske tankegang gør, at man kommer hele vejen rundt om forskellige både psykiske og fysiske problemer.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar