– din egen hjælper nemlig ikke et hak, hvis uheldet er ude.
Som forælder løber man aldrig tør for ting at bekymre sig om. Overvejelserne er mange. Og rynken i panden bliver på ingen måde mindre permanent, i takt med at børnene bliver mere selvstændige.
For vuggestue, børnehave, skolegang og halvfarlige fritidsaktiviteter åbner op for helt nye måder at komme til skade på.
Faktisk ender cirka 166.000 børn hvert eneste år på skadestuen på grund af ulykker, viser tal fra Statens Institut for Folkesundhed.
Din egen forsikring dækker ikke
Derfor er det vigtigt at beskytte sine små guldklumper bedst muligt.
Desværre tror mange forældre fejlagtigt, at børn automatisk dækkes ind under de voksnes ulykkes- og familieforsikringer. Det passer bare ikke.
For selv om familieforsikringen dækker de skader, dit barn forvolder på andres ejendele, så dur den ikke, hvis barnet selv kommer ud for en ulykke. Ej heller er din ulykkesforsikring til megen gavn.
Den gælder nemlig kun for andre end dig selv, hvis dit barn er mellem 0-3 år, og du har husket at informere forsikringsselskabet om din nybagte rolle som forælder.
Sådan sikrer du dine børn bedst muligt
Det betyder altså, at der ingen økonomisk erstatning er at hente, hvis tænderne slås ud efter nærkontakt med rutsjebanen, eller kroppen på anden vis får varige mén og kræver genoptræning.
Heller ikke selv om skaden er sket i børnehaven – med mindre episoden selvfølgelig skyldes dårlige faciliteter eller manglende opsyn fra pædagogerne.
Den kommunale ulykkesforsikring, som tidligere passede på dine børn på offentlige arealer, blev erklæret ulovlig tilbage i 2011, og derfor ligger dele af det økonomiske ansvar nu hos dig som forælder.
Selvfølgelig betaler kommunen for langt de fleste udgifter, hvis dit barn kommer ud for en ulykke. Men selv med lægehenvisninger kan det være en stor post i budgettet at skulle betale kiropraktorregningen og de mange andre uforudsete udgifter, der følger med det at have et barn med særlige behov.
Derfor er det en god idé at oprette en børneulykkesforsikring. Den dækker typisk alle børn i husstanden, indtil den dag de fylder 18 år, og gælder ved pludselige ulykker, som giver børnene varige mén.
Børneulykkesforsikringen dækker som udgangspunkt 24 timer i døgnet og passer derfor på de små, både når de leger i baghaven og cykler rundt i skolegården.
Du skal altså med andre ord vælge en børneulykkesforsikring, hvis du gerne vil have en kontant erstatning, når ulykken rammer.
På den måde sikrer du dig, at din familie ikke lider økonomisk overlast, og at dit barn får den bedste behandling.
Fire fifs til at vælge den rigtige børneulykkesforsikring
- Har du selv en ulykkesforsikring, så kontakt dit forsikringsselskab og hør, om dine børn kan dækkes via den. Du må aldrig gå ud fra, at dine børn automatisk er dækket ind.
- Som udgangspunkt er de fleste børneulykkesforsikringer meget ens. Der kan dog være forskel på, om de dækker krisehjælp, alvorlige brandskader og ulykker forårsaget af besvimelse. Så hav det med i dine overvejelser, hvis du finder det relevant.
- Husk at vælge en udvidet dækning, hvis dine børn går til fritidsaktiviteter, der er voldsomme. Det gælder blandt andet kampsport.
- Børneulykkesforsikringer er dyrere, jo lavere ménprocent du vælger. De fleste forsikringsselskaber giver dog erstatning ved varige mén, der påvirker barnet 5% eller mere i hverdagen, som for eksempel en knæskade. Det kan også her være en fordel af vælge en udvidet forsikring, som tilbyder dobbelterstatning, hvis dit barn får varige mén på over 30%.
For flere gode råd om forsikringer – og muligheden for at få 3 uforpligtende tilbud – kan du læse videre på www.forsikringsguide.net