Tag børnene med en tur til København

Vinter- og efterårsferien er højsæson for børn, der keder sig. Ingen skole betyder mange timer foran TV’et eller computeren, og selvom kedsomhed angiveligt skulle være sundt, kan det være trættende i længden – både for barnet, men også for forælderen, som skal lægge øre til brok og håbløshed. Det findes der heldigvis gode råd for!

Tag børnene med til KøbenhavnVil du gerne aktivere dine børn – store som små – kan du passende arrangere en tur til København, som året rundt byder på snesevis af børnevenlige oplevelser, der også har den bonus, at du slipper for børn med firkantede øjne. I dette blogindlæg har vi samlet tre gode idéer til, hvad du kan lave med dine børn i København.

Bonustip:

Skal du have et billigt, men godt sted at bo med familien i København, kan vi anbefale vandrehjemmet Danhostel Copenhagen City.

Bakken er en klassiker, som ikke må undervurderes

Vi tør næsten godt vove at påstå, at der ikke findes ét barn, som ikke bryder sig om forlystelsesparker. Det er naturligvis ikke alle, som elsker de allhttp://danhostelcopenhagencity.dk/daervildeste forlystelser med loops, frit fald eller lignende, men bare rolig – i Dyrehaven, som ligger i udkanten af det nordlige København, finder du verdens ældste forlystelsespark, Bakken. Her er der noget for alle aldre og køn, og med hele 33 forlystelser er dine børn (og du) sikret et sus i maven og flere timers sjov. Der er gode muligheder for mad og drikke i en af de mange restauranter, og besøger du Bakken i højsæsonen, kan I også overvære nogle af de mange arrangementer, der løber af stablen i disse måneder. I sommermånederne, navnlig midten af juli, kan du opleve den årlige Julemandskongres, hvor julemænd fra hele verden har mødtes siden 1957. Måske kan du endda lokke ungerne til at se den ikoniske og populære Cirkusrevy, der i årevis har underholdt unge som gamle med folkekære personligheder såsom Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl og Niels Ellegaard, så du også får et grin eller til at gå hjem på?

Frilandsmuseet – et indblik i fortiden

Ungdommen nu til dags skulle nogle gange vide, hvor godt de egentlig har det. Vil du gerne give dine børn et indblik i, hvordan Danmark så ud for flere hundrede år siden, kan I passende svinge forbi det hyggelige Frilandsmuseum, hvor der hverken er computer, Playstation eller iPhones at spore blandt beboerne. Her kan I opleve bygninger fra tidsperioden 1650-1940, mens I lytter til de spændende fortællinger om denne svundne tid. Omgivelserne gør hele oplevelsen mere autentisk og realistisk, og vi mener, at Frilandsmuseet er en god og alternativ måde at lære dine børn lidt danmarkshistorie, uden at de behøver at læse i en bog.

Den Blå Planet er en helt særlig oplevelse

Den sidste anbefaling går til Nordeuropas største akvarium, Den Blå Planet. Bygningen i sig selv er ganske imponerende, men lad dig ikke nøjes med det smukke ydre. I Den Blå Planet kan du og dine børn stifte bekendtskab med alt fra farverige koraller til eksotiske fiskearter. Herfra anbefaler vi, at I oplever en guidet rundvisning, hvor en passioneret medarbejder vil fortælle jer om alle de fisk og havplanter, I møder. På denne måde går I ikke glip af noget. Til vovehalsene kan det desuden oplyses, at det også er muligt at dykke med hajer!

Der er alle muligheder for at give dine børn en god oplevelse i København, hvis du bare bruger din fantasi – så se at kom afsted!

Relaterede artikler

Skriv en kommentar