Adventsgaver til børn – find inspiration her

AdventsgaverOp mod jul er der mange hyggelige traditioner. Både nogle som er i hver enkel, men særlig magisk er de traditioner, som man nu selv skal være skaberen af for sine børn. For børnene er julen ofte magisk, og de minder fra den forrige juls traditioner, bliver mødt med forventninger for den kommende jul.

En hyggelig nedtælling til julen er adventsgaver. Gaver, som gives hver søndag i advent frem til juleaften. I modsætning til de små daglige kalendergaver, er adventsgaver ofte lidt større og måske i en noget bedre kvalitet. Det kan være godt med nogle gaver undervejs frem mod jul.

Det gør det nemmere at klare ventetiden, og det er rart ikke at få alle gaver på en gang på selve juleaften. Der kan det godt blive en smule uoverskueligt at drukne i gaver. Med adventsgaver er der god tid til hver enkelt gave, uden der skal konkurreres om opmærksomheden med andre gaver.

Hvis du alligevel vil give barnet flere julegaver juleaften, kan det være en god idé at give lidt af dem i adventsgaver i stedet. De vil stadig skabe glæde uanset hvilken dag de gives.

Den gode adventsgave

En god idé til en adventsgave, som kan leges med i en hel uge frem til den næste søndag, kan for eksempel være noget kreativt, som barnet kan fordybe sig i i mange timer. Der er mange varianter af diverse kreapakker, som indeholder rigeligt underholdning til barnet.
Hvis dit barn ikke er så begejstret for at være kreativ, vil Lego eller andet samlelegetøj måske være et godt bud.

Uanset så kommer det an på det enkelte barns interesser, hvad der vil være perfekt til netop det. Der er utalligt af inspiration på nettet.
Hvis barnet er lidt større, vil det måske også gerne selv have indflydelse på sine adventsgaver i form af en ønskeliste eller andet. Men til det mindre barn eller yngre skolebarn er det måske især vigtigt med noget, som kan være med til at gøre ventetiden kortere.

Kvalitetstid

Aller gladest vil barnet nok blive for en gave, som giver det tid sammen med sine forældre. Det med at være sammen, er jo også netop det, som julen handler om. Oplagt kunne det være med familiespil. Der findes en masse forskellige at vælge mellem. Det vil give jer dejlig meget tid til at være sammen og hygge som familie.

En anden mulighed kunne være oplevelser, ture I tager på sammen med børnene. Det kan være til julemarked, Tivoli, Museum, juletræsfældning, en skovtur eller andet.

Endnu en mulighed kunne være adventsbagning. Så kunne I hver søndag bage en omgang julebag som for eksempel småkager. Småkagerne bager jo alligevel ikke sig selv, og de hører sig til i julen.
Det behøver ikke at være enten eller, det kan også sagtens være en blanding af forskellige være-sammen gaver.

I sidste ende vil barnet formentlig være gladest for den tid det tilbringer sammen med sine forældre, end for de ting, som de får fra dem eller en nisse.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar