3 gode forslag til den perfekte dåbsgave

Dåben – eller eventuelt navngivningen – er livets første store fest. Her samles det lille barns familie for at fejre, at det er kommet til verden og har fået sit navn. Det lille barn ved naturligvis ikke, at det er festens midtpunkt, men for forældrene er det alligevel en stor dag. Som dåbsgæst vil man som regel gerne give en rigtig god dåbsgave til det lille, nye vidunder. Men hvad giver man egentlig til et spædbarn? Herunder får du tre gode forslag til dåbsgaver, der helt sikkert vil vække glæde hos forældrene og hos det lille barn, når det bliver lidt ældre.

En bog er gaven, der bliver ved med at give

En bog er altid en god gave. Bøger åbner nemlig døren til en helt ny verden, som barnet kan udforske sammen med sine forældre. Det er ikke bare hyggeligt at læse højt for sit lille barn – det er også vigtigt for barnets sprogudvikling på længere sigt. Derudover binder det bånd mellem barn og forældre, når man deler en hyggestund med en god bog. Hvis du gerne vil give en bog i dåbsgave, er der forskellige gode muligheder. Hvis man går efter et sikkert valg, er eventyrbøger altid gode. De gode gamle eventyr fra H.C. Andersen eller Brødrene Grimm går aldrig af mode, og de kan læses igen og igen hele livet. Hvis barnet skal få glæde af bogen, inden det starter i skole, bør du dog vælge en illustreret udgave. Så kan barnet nemlig kigge på billederne, mens mor eller far læser højt. Udover klassikerne findes der også mange nye børnebøger, som er rigtig gode. Hvis du er i tvivl om, hvilken bog, du skal vælge, kan du altid få hjælp hos din lokale boghandler.

Legetøj til dåbsbarnet

I Danmark skal alle børn have et navn, inden de fylder seks måneder. Af den grund er dåbsbørn altid meget små, og de er nok ikke begyndt at interessere sig for legetøj endnu. Det varer dog ikke længe, inden de begynder at kunne lege mere, og derfor kan du sagtens give legetøj i dåbsgave. I starten er små børn mest interesserede i farverigt legetøj, der kan sige lyde og er lavet af forskellige typer materialer. Der findes rigtig meget godt sanselegetøj på markedet, og du rammer altså ikke helt ved siden af med sådan en gave.

De klassiske valg

Er du mere interesseret i de klassiske dåbsgaver, skal du nok en tur forbi den lokale sølvsmed. Her kan du købe etuier til dåbsattesten, babybestik, smykker og meget mere. Hos sølvsmeden er der også altid mulighed for at få indgraveret barnets navn og dåbsdato, hvilket gør gaven lidt mere speciel. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er sikkert, at det er muligt at få byttet en indgraveret dåbsgave. Du skal derfor være rimelig sikker på, at dåbsbarnets forældre vil blive glade for gaven. Og ellers er det jo også altid muligt at tage forbi sølvsmeden og få gaven indgraveret efter selve dåben.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar