Indret din bolig så den bliver mere børnevenlig

Har man børn i hjemmet, er det vigtigt, at indretningen afspejler dette. Der er nemlig mange ting i et normalt hjem, som måske ikke rigtigt hører hjemme i et hjem for børn. Derfor må man børnesikre sit hjem ved at indrette det rigtigt, og det kan du læse mere om her.

Væk med de skrøbelige og farlige ting

Ethvert normalt hjem, har helt sikkert masser af skrøbelige og farlige ting, som ligger nemt tilgængeligt. Dette skal du ikke have, hvis du har børn i hjemmet. Derfor skal du have kigge det hele igennem, og fjerne de ting, som enten kan gå i stykker, som en vase, eller som kan give skade, som en kniv.

Du kan nemt få klaret dette, med den rigtige opbevaring og rigtige indretning med de rigtige møbler. Bare fordi du har børn, betyder det ikke, at du ikke kan have vaser derhjemme. Du skal bare have den stående et sted, de små babyfingre ikke kan komme hen. En høj reol, der ikke kan væltes, fordi den er skruet til væggen, er det åbenlyse valg her. Så kan babyen i hvert fald ikke nå den fine vase, hvis du sætter den et godt stykke op på reolen.

Sikkerhed – hvordan får man lige det igennem indretningen?

Efter at have fjernet alle de farlige og skrøbelige ting fra barnets rækkevidde, hvad kan man så ellers gøre andet i indretningen for at skabe sikkerhed i hjemmet? Har du helt små børn, kan du have hegn og låger i hjemmet, så den lille ikke kan kravel hvorhen den vil.

Hegn kan sættes rundt om pejsen, eller foran trappen eller endda sættes sammen til en større firkant, så den lille kan lege i denne firkant. På den måde sikre du dig, at din lille baby ikke kravler væk, mens du lige kigger væk eller laver noget andet.

Samtidigt er det klart, at det er farligt med trapper i hjemmet, hvis man har en lille. Men problemet kan hurtigt fikses med hegn foran. Så er der nemlig en låge, kun du og de andre voksne kan åbne og lukke. Så er chancen for et uheld på trappen langt mindre.

Hygge og børnestemning til den lille

Et barn skal ikke være i et hjem, der kun er indrettet for de voksne. Det kan godt være, der er sikkert, men er der hyggeligt for den lille? Et barn har brug for en rigtig børnestemning, både på sit værelse men også i resten af hjemmet.

Dette kan man gøre ved hjælp af mere farve. Børn elsker ting med masser af farve, så en lille babystol med masser af farver kunne være et bud. Plakater med bamse og kylling eller Peter plys giver også den rette børnestemning. Så kan barnet se noget han eller hun genkender og elsker.

Det er altså også vigtigt, hvis man vil have et børnevenligt hjem. Men først er det selvfølgelig sikkerheden, du skal fokusere på. Bagefter kan du kigge på stemningen, så barnet føler sig hjemme.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar