Styrk din fertilitet med 5 gode råd

FertilitetDet kan være utrolig frustrerende ikke at kunne få et barn, som muligvis er ens største ønske i verden. Så i denne artikel vil vi give dig 5 gode råd til, hvordan du kan øge dine chancer for at blive gravid.

1. Din alder

Vi kan ikke komme udenom, at alderen er den vigtigste faktor for en kvindes frugtbarhed, og derfor er det vigtigt at forsøge sig så tidlig som muligt med at få børn, hvis man oplever tegn på en nedsat frugtbarhed. Allerede fra 25-års alderen siger man, at frugtbarheden reduceres en del, og efter 35-års alderen går frugtbarheden for alvor ned ad bakke. Mange kvinder vælger i dag at få børn senere og senere for at give plads til den blomstrende karriere, men det kan i enkelte tilfælde være grunden til, at man ikke kan få børn på naturlig vis.

2. Din vægt

Ens vægt har også rigtig meget at skulle have sagt i forbindelse med en kvindes frugtbarhed og chance for at blive gravid. Det kan specielt være farligt, hvis det overflødige fedt har sat sig omkring de indre organer, så taljemålet også øges. Yderligere vil mænds sædkvalitet også forringes, hvis de er for overvægtige. Det kan derfor godt betale sig at tabe de overflødige kilo, hvis man har et brændende ønske om at få et barn på et tidspunkt.

3. Hold dig fra alkohol

Det tredje råd vi vil komme med i denne artikel er at du skal forsøge at holde dig fra alkohol, hvis du forsøger at blive gravid. Alkohol har en beviselig negativ påvirkning på kvindens frugtbarhed, og i sær i 35-års alderen, hvor frugtbarheden i forvejen svækkes markant, vil bare et lille alkoholindtag kunne umuliggøre ønsket om at blive gravid. Gør det derfor til en vane at kunne hygge dig med dine venner og familie uden at der skal være alkohol involveret.

4. Frugt og grønt er sundt

Du har sikkert hørt mange gange at du skal have 6 stykker frugt og grønt hver eneste dag, og det gælder også når du vil styrke din fertilitet. Man har bevist, at i sær mændenes sædkvalitet bliver væsentligt forbedret, hvis de indtager flere grøntsager og frugter. Sørg derfor for at udskifte aftensmadens kød og fede mejeriprodukter med grøntsager, frugter og fedtfattige mejeriprodukter.

5 . Find den rette seksuelle balance

Vores næste råd er, at i sammen skal finde den rette seksuelle balance. Mange eksperter siger, at man skal dyrke sex med 2-3 dages mellemrum, hvis man vil øge sine chancer for at blive gravid mest muligt. Hos den mandelige part vil en seksuel afholdenhed øge antallet af sædceller, men på den anden side vil en for lang afholdenhed også betyde, at sædkvaliteten nedsættes. Prøv derfor at find den gode balance i jeres parforhold.

6. Rygestop med det samme

Vores sidste råd er at meget kort og kontant, og det er, at man som kvinde nedsætter sin frugtbarhed overraskende meget, hvis man ryger. Ligeså snart man stopper med at ryge vil denne frugtbarhed pludseligt stige igen. Der er derfor ingen grund til at ryge, hvis man gerne vil have et barn på naturlig vis.

Forhåbentlig kunne du bruge denne artikel til at få nogle gode råd til, hvordan du kan øge dine chancer for at blive gravid. Hvis du stadig ikke har haft held med graviditeten efter disse råd, vil vi anbefale, at du tager kontakt til danfert.dk.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar