Strik økologisk tøj til din baby

Økologisk strikI de seneste par år er der heldigvis opstået et øget fokus på økologiske produkter. Det gælder både økologisk mad, økologisk tøj samt økologisk garn, som er relevant for dig som måske strikker det meste af tøjet selv.

Hvorfor skal man vælge økologisk garn?

Det økologiske garn er skabt af uld fra økologiske dyr såsom får eller plantefibre såsom bomuld, som har tilfælles at det begge er dyrket på økologisk vis. Traditionelt set bearbejdes garn og andre tekstiler i en miljøbelastende proces, som involverer kemikalier, der hverken er sunde for miljøet, dig selv og dine børn.

Ifølge Miljøstyrelsen bruges der et halvt til et helt kilo kemikalier når der fremstilles for eksempel en t-shirt. Det vil sige at selvom råmaterialet er dyrket på økologisk vis, så kan farvning eller forarbejdning af stoffet stadig være miljøbelastende. Derfor er der flere og flere som vælger at strikke det hele selv. Dermed kan man være sikker på at miljøet bliver skånet i hele processen.

Lær at strikke online

Det kan være meget nemt at sige det er bedre at strikke, men måske stiller du spørgsmålet ”hvad hvis jeg ikke kan strikke?” Som med mange andre ting, så har du selvfølgelig stadigvæk mulighed for at lære at strikke. Det er endda blevet nemmere, da du kan deltage i et strikkekursus for begyndere online.

Hvad kan man strikke med økologisk garn?

Du kan naturligvis strikke det samme med økologisk garn, som med det traditionelle garn. Det kan både være en sweater, et tæppe eller noget helt tredje, fjerde eller femte. Det vigtige er at økologisk garn er sundt for alle, men det skåner især babyerne da de har tendens til både sart hud samt at putte mange forskellige ting ind i munden. Derfor er det bedst hvis vi kan undgå at stoffet er blevet bearbejdet med pesticider, også selvom det har været en tur i vaskemaskinen.

Hvor lang tid tager det at lære at strikke

Der er mange som spørger ind til hvor lang tid det tager at lære at strikke og det er som sådan relativt, ligesom med andre ting. Det kommer an på hvor meget tid og energi, som du ønsker at dedikere til din nye hobby. Men der findes især succesrige eksempler på kvinder, som kan færdiggøre smukke og avancerede strikkeprojekter til for eksempel babyer efter seks måneder, så det er bare om at komme i gang.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar