Gode tips til at gøre familiens tøjsorteringen lettere i en travl hverdag

Det skal gøres, men derfor er det bestemt ikke altid lige sjovt at skulle lægge hele familiens tøj sammen og på plads. Hvis vaskemaskinen kører i døgndrift, er der ofte altid noget rent tøj, der lige mangler at blive sorteret og lagt ind i de rigtige skabe og skuffer. Når strømper, t-shirts, bukser og håndklæder ligger i en bunke, kan det se helt uoverskueligt ud. Heldigvis er der tricks til at gøre tøjsorteringen og sammenlægningen lidt mindre ulidelig.

Sorter vasketøjet fra start

Hvis man vil gøre vaskeprocessen mere overskuelig, kan det være en fordel at sortere vasketøjet allerede, når det kommer i vasketøjskurven. I stedet for kun at have én overfyldt kurv med blandet beskidt tøj, så kan det være en fordel at have flere vasketøjskurve. Som minimum er det smart at opdele henholdsvis hvidt og sort vasketøj, men man kan ligeledes tilføje en farvet vasketøjskurv eller én til håndklæder eller mere sarte ting, hvis man har pladsen til det. Det er let at lære børnene, hvordan vasketøjet skal fordeles, hvis man gør det tydeligt med skilte, billeder eller farver på vasketøjskurvene.

Fold tøjet mere kompakt og pak skufferne overskueligt

Der er kommet øget fokus på forbrug, og her er tøjforbruget ingen undtagelse. Har man brug for let at kunne overskue tøjskabets indhold, så det hele bliver brugt, kan man folde t-shirts og trøjer mere kompakt. Hvis man har en skuffe, kan man folde trøjerne i små firkanter, der stilles på højkant. Når skuffen er fyldt helt ud, vil man let kunne se alle trøjerne. På den måde kan skuffens indhold lettere overskues, og der ender ikke med at være t-shirts nederst i bunken, der aldrig bliver brugt. Det gør det meget nemmere at finde den gule t-shirt i hverdagens travlhed, når datteren eller sønnen insisterer på at have den på.

Få styr på strømper

Der mangler altid én makker til den sidste strømpe, og at parre strømper kan nogle gange være det, der tager allerlængst tid, når man lægger tøj sammen. Særligt hvis man har flere børn, kan det være svært at gennemskue, hvilke strømper der tilhører hvem, når de alle sammen ligner hinanden. Selvfølgelig kan størrelsen på strømper afsløre, hvorvidt de passer til en voksen- eller barnefod, men hvis alle strømperne er sorte, er det en længere proces at matche dem alle med en passende makker. Vil man gøre sorteringen af strømper nemmere, kan man vælge at købe bestemte farver eller mønstre til hvert familiemedlem. På den måde kan man let samle alle grønne, blå og røde sammen, og man ved samtidigt præcist, hvilken skuffe de skal ende i. Børnene vil med garanti også holde mere af deres flotte farvede strømper, hvis de selv får lov til at vælge farven.

Smid ud og behold kun det nødvendige

Hvis tøjbunkerne har overtaget, kan en løsning være at sortere kraftigt ud i det tøj både børn og voksne har i skabe og skuffer. Ofte gemmer der sig langt mere tøj inde bagved, end man overhovedet forventede. Det tøj, der bruges til hverdag, er ofte i rotation, så det er nederst i bunker og skuffer, der kan findes tøj, der ikke bliver brugt nok. Er tøjet for småt, eller bliver det bare ikke brugt, kan man sende det til genbrugsbutikker, hvor det kan få nyt liv hos en anden familie. På den måde går det ikke til spilde, og du kan bruge mindre tid ved vaskemaskinen og mere tid med familien.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar