Regnslag til barnevogn

Når regnen rusker er et regnslag til barnevognen nyttigt, så baby ligger i læ. Her finder du nogle af de flotteste regnslag til barnevogne fra de danske netbutikker. Klik på varen for at gå til shoppen.

Regnslag til barnevogn fra Katvig

Katvig er efterhånden blevet indbegrebet af sundt, dansk øko-design. Og så gør det heller ikke noget at det trendy æbleprint på de fine regnslag fra Katvig er så skønne.

regnslag-katvig-blaa-mintregnslag-til-barnevogn-katvig-groen

regnslag-katvig-sortregnslag-katvig-pink-lilla

 

Regnslag til barnevogn fra Småfolk

regnslag-smaafolk-groenregnslag-til-barnevogn-smaafolkregnslag-til-barnevogn-smaafolk-pink

Regnslag til barnevogn fra Sebra

regnslag-sebra-lillaregnslag-sebra-blaa

Regnslag til barnevogn fra Smallstuff

regnslag-barnevogn-smallstuff-stjerner

Regnslag til barnevogn – hvad bruger man det til?

Et regnslag til barnevognen er uundværligt. Selv små børn har godt af frisk luft, og som forældre er det også sundt at komme ud at gå en tur. Du kan som mor tage regntøj på – men en barnevogn er ikke vandtæt og det blæser nemt ind i vognen med regn, når du lufter baby og barnevogn en efterårsdag. Én ting er naturligvis at dit barn skal være trygt og tørt – men selve barnevognen bliver nemt grim at se på og i værste fald jordslået, hvis den ikke holdes tør.

Begræns brugen af dit regnslag til barnevogn

Selvom et regnslag til barnevogn er nyttigt, et musthave og fast inventar i de fleste børnefamilier, skal du dog begrænse brugen af det. Hvorfor nu det, tænker du ? Det er der flere grunde til. Den ene er, at et regnslag til barnevognen som sådan ikke er åndbart. Det kan hurtigt gøre det indvendige af vognen fugtigt. Især når der ligger en lille baby og blunder nede i. Tænk på, når du selv har regntøj på. Man kan hurtigt blive fugtig pga sved og kondens under regntøjet. Og det samme sker nede hos babyen.

Anbefalinger til brug af regnslag

Det anbefales at anvende regnslag til barnevogn, når I er ude at gå – men skal baby blive stående ude at sove, bør regnslaget fjernes og barnevognen i stedet sættes under et halvtag eller i carport/garage. En anden ting er sikkerheden:

Sikkerhed og regnslag til barnevogne

Det anbefales at babyer og børn ikke lades uden opsyn, når de ligger i en en barnevogn med regnslag. Årsagen er, at de små hænder faktisk er i stand til at få hevet regnslaget af barnevognen og ind til sig – hvorved der i værste fald kan opstå kvælningsrisiko. Risikoen er størst i barnevogne med blød kaleche – dvs. hvor kalechen ikke kan låses fast i position. Flere forskellige vuggestuer og dagplejer har helt valgt at forbyde brug af regnslag for at værne om din babys sikkerhed. Dette er derfor også et råd, der er værd at følge derhjemme. Læs evt. Sundhedsstyrelsens folder om små børns sikkerhed

Hvad er et godt regnslag til barnevogn?

Et godt regnslag har en stærk elastik i bunden, så det ikke blæser af i stærk vind. Regnslaget til barnevognen skal også tages af og på mange gange i løbet de 3 år, dit barn bruger vognen. Derfor er det vigtigt, at elastikken også er holdbar. Et godt regnslag til barnevogn har også påsyede reflekser og refleksbånd, så du og din baby kan ses i mørket. Derudover skal regnslaget passe til vognen, så det sidder perfekt fast. Når du vælger regnslag til barnevogn skal du også sørge for, det kan tåle frostvejr uden at sprække.

Regnslag til barnevogn med laaaaang lynlås

Nogle regnslag har indsyet lynlås, så du kan få baby op af vognen uden at skulle fjerne hele regnslaget. Detter en en rigtig god fordel og værd at foretrække. Andre har også indbygget myggenet i åbningen ned til kalechen. Om dette er nødvendigt, er måske så meget sagt. Du skal alligevel ud og anskaffe et seperat myggenet, du kan bruge, når det ikke regner. Og desuden er det sjældent, det både regner og vrimler med myg, fluer og bier.

Min favorit er regnslag fra Småfolk

Jeg elsker ganske enkelt det retro æbleprint fra Småfolk. Derudover har det flotte regnslag fra Småfolk lækker finish i eksempelvis sømme og lynlås. Se regnslag fra Småfolk her Hvilket regnslag til barnevogn foretrækker du? Del gerne dit bud i kommentarfeltet nederst på siden.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar