En fastvikler giver dig et meget tættere forhold til din baby end en barnevogn

FastviklerFastviklere bliver mere og mere populære. Dette hænger sammen med, at stadig flere får øjnene op for de fordele, der er ved fastviklere, og den nærhed man opnår med sit barn. Fastviklere er ligeledes nemme at have med sig, og giver dig større frihed som forældre.

Hvorfor vælge en fastvikler?

Når en fastvikler er bundet korrekt, sidder dit barn ergonomisk, og du bærer barnet helt tæt til din krop. På denne måde opnås en tryghed hos det lille nyfødte barn, der straks vil falde til ro, fordi det er tæt på morens varme, og den kan høre hjertelyd, som da de lå inde i maven. Ligeledes er fastviklere en fantastisk opfindelse i forhold til at have armene fri til at lave andre ting. Især hvis barnet ikke er det første i rækken, kan det være rart at have bevægelsesfrihed til madlavning, tøjvask og andre daglige gøremål.

Selv når barnet er større, kan du bære barnet i en fastvikler. Den kan i princippet bruges så længe, du ønsker at bære dit barn. På denne måde vil dit barn blive ved med at opleve den velkendte tryghed og nærhed, der er ved at være tæt på sine forældre. Endvidere opnås et tæt forhold til barnet, som ikke kan tilvejebringes på samme vis, hvis barnet altid har ligget i en barnevogn.

Hvilken fastvikler skal man vælge?

Der findes mange forskellige fastviklere på markedet. Det handler om at finde den du syntes er bedst, mest behagelig og dit barn sidder bedst i. Disse faktorer er i realiteten meget individuelle, og derfor er det svært at anbefale nogle fastviklere frem for nogle andre. Du kan starte med at researche markedet for, hvad der findes. I denne forbindelse kan du fx besøge liams.dk, hvor du finder flere forskellige fastviklere i forskellige stoffer, designs og i forskellige prisniveauer.

Hvordan lærer jeg at binde en fastvikler rigtigt?

For nogle er det hurtigt, nemt og naturligt at lære at binde en fastvikler og få barnet til at sidde godt og rigtigt i viklen. For andre er det mere besværligt. Hertil kommer, at fastviklere kan bindes på forskellige måder i forhold til, hvordan man ønsker, sit barn skal sidde, og hvordan det skal støttes.

Det skal nævnes, at ikke alle babyer kan lide at sidde i viklen lige med det sammen, og derfor kan det være en god idé at træne lidt med det, indtil barnet bliver komfortabelt med det. Når det først sker, vil barnet elske at være tæt på dig. Og du vil elske at få et tæt forhold til dit barn.

På internettet kan du finde forskellige guides til at binde fastviklere. Det kan være en god idé at gå på YouTube, og finde videoer om hvordan de bindes. På denne måde kan du til at starte med tage en bamse og øve foran fjernsynet med denne, indtil du er helt sikker på, hvordan man gør, og kan overføre til dit eget barn.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar