Bæresele til baby


Babyer nyder nærvær med mor eller far. Se de bedste bæreseler.


Hvornår bruger man en bæresele til baby?

Begge mine børn har haft kolik og har grædt meget. Vores bæresele var fantastisk, fordi man bliver meget træt i armene af at bære rundt på et grædende barn – og i øvrigt ikke får ret meget fra hånden.

Med baby i en bæresele var det nemmere at klare indkøb og andre små praktisk gøremål.

Derudover bliver babyer beroliget af at kunne høres lyden af deres mors hjerte – en lyd de instinktmæssigt kender, fordi de har hørt den i al den tid, de lå i maven.

De børnene blev lidt større, nød de også at være oppe i bæreselen, når vi var ude at gå små ture. Nærheden og kropskontakten er den af de ting, vi som mennesker ikke altid er opmærksomme på i forhold til små børn – og den får de små ikke på samme måde, når de ligger i en barnevogn.

Hvad skal du tænke over, når du køber bæresele til baby?

Der er flere vigtige ting at tage højde for, når du skal vælge en bæresele til baby.

For det første skal bæreselen kunne anvendes allerede fra fødslen – bæreselen skal derfor have en form for anordning, der hjælper med til at holde barnets hoved. Langt de fleste bæreseler har en indbygget hovedstøtte, som med tiden kan foldes ned, efterhånden som barnet ikke længere har brug for den.

En bæresele til baby skal passe til begge forældre

For det andet skal bæreselen til baby passe begge forældre. I hvert fald hvis I begge har planer om at bruge den.

Vær opmærksom på, om der er en væsentlig højdeforskel mellem far og mor. Bæreselen skal nemlig give god støtte til både lænd, ryg og skuldre hos den der bærer – og da et højt menneske har større afstand fra skulder til hofte (hvor hovedparten af vægten fra baby og bæresele skal lægges for at undgå at få ondt i ryggen) er det en god idé at vælge en bæresele til baby, hvor længden kan justeres.

Du kan få flere modeller med denne feature – bl.a. hos Mammashop

Vælg en bæresele til baby, der kan anvendes på flere måder

Det er en god idé at vælge en all-round bæresele til baby, hvor barnet både kan vende med ansigtet ind mod bæreren samt udad. Efterhånden som barnet vokser vil det nemlig begynde at nyde at følge med i det, der sker.

Vend dog ikke baby for tidligt om – det kan virke meget skræmmende for en lille baby at føle, man svæver fremad i verden uden at kunne se sin mor eller far.

Prøv dig frem – men først når baby kan holde hovedet selv.

Hvor længe kan man bruge en bæresele til baby?

De fleste bæreseler kan klare op til 20 kilo – og det passer med at barnet når 4 års alderen. Det er dog værd at nævne, at det nok er de færreste forældre der kan holde til at bære 20 kilo ret længe ad gangen, selvom der er god støtte i en bæresele til baby.

Barnet får jo efterhånden også længere ben og det kan derfor være noget af en udfordring at bære en 4-årig – som nok også typisk hellere selv vil rende rundt på opdagelse.

Et mere realitisk bud er derfor, at bæreselen anvendes de første par år af barnets liv.

Hvor længe må baby sidde i bæreselen ad gangen?

Alt skal foregå med måde. Et vågent barn skal bruge sin tid på maven for at styrke rygmusklerne – og hvis man både sætter sig barn i en autostol, en skråstol og en bæresele til baby flere gange i løbet af dagen kan der pludselig gå meget tid, hvor ryggen og de naturlige bevægelser ikke bliver stimuleret.

En bæresele er dog på ingen måde en dårlig idé at anskaffe sig.

Moderne bæreseler til baby er perfekt konstrueret

Moderne bæreseler er så godt konstruerede at babys ryg ikke blive belastet af at sidde i dem. De kan krumme deres ryg helt naturligt og derfor når de ikke ud i en unaturlig oprejst stilling, som det var tilfældet med ældre bæreseler til baby.

Så længe du indstiller din bæresele til baby korrekt, så barnets hoved og nakke er støttet er den eneste reelle begrænsning din egen lyst og fysiske formåen.

Flere neonatalafdelinger anvender endda bæreseler for at styrke kropskontakten mellem de for tidligt fødte og forældrene.

 

Relaterede artikler

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel.