Vær den gladeste mor, du kan

Glad morAt være mor er det bedste arbejde, man kan have, men det kan også være hårdt til tider. Du får ikke altid den søvn, du har brug for og drømmer om, og du har mindre tid til dig selv, for nu er der en lille en, der har brug for meget opmærksomhed. Det er dog vigtigt at holde humøret højt.

Behold din frihed

Når man bliver mor, ændrer ens liv sig markant og meget hurtigt. Før har man været vant til at have masser af tid til at gøre de ting, man selv synes om. Man har haft frihed til at tage ud at spise med venner, drikke drinks til langt ud på natten og lave spontane aftaler, når man lige havde lyst.

Selvom det lykkes for nogen at beholde den form for livsstil, når de er blevet forældre, så er det for langt de fleste fortid, når der er kommet en lille baby. Der er mange ting, der ændrer sig med en baby.

En baby har brug for meget opmærksomhed, pleje og kærlighed. De har også brug for faste rytmer med hensyn til søvn, mad og leg. Derfor er det tit, at forældrenes frihed indskrænkes meget, når der kommer en baby, da stort set alt handler om at få en velfungerende hverdag, hvor den lille har det godt.

Det er dog vigtigt at give dig selv lov til at tænke på dig selv en gang imellem, da man ellers godt kan blive meget isoleret fra sin omverden og ikke tænker på sine egne behov. For selvom et barn er en kæmpe glæde og et nyt kapitel i livet, skal man også huske at gøre, hvad man selv har lyst til.

Hav baby tæt på dig

En af de ting, som meget let kan give dig mere frihed og fleksibilitet, er bæreseler, vikler og slynger. Når du har din baby i en bæresele, en slynge eller en vikle, har du armene fri til at lave andre ting, mens din baby enten sover eller hygger sig ved at hænge på dit bryst og din mave.

At have sit barn helt tæt på dig er både med til at give nærhed, tryghed og varme til dit barn. Det er også en god måde for mange babyer at sove på, da de slapper helt af, når de kan dufte dig og ligger helt tæt på dit hjerte og bryst.

Der findes mange forskellige vikler, bæreseler og slynger på markedet i forskellige farver og former. Sneglehuset er klar til at vejlede dig frem til den bedste løsning for dig og dit barn. Hvis du kunne tænke dig at høre mere om disse produkter, så læs mere her.

Snak om de svære ting

Som nybagt mor eller som mor til flere børn er der nok at se til. Det kan være svært at huske på sig selv og sine egne behov, og derfor kan man godt blive træt, frustreret og trist en gang i mellem.

Livet er ikke, som det var før, på både godt og ondt, og det kan være svært at tale med sin familie eller venner om, hvis de ikke er det helt samme sted i livet som dig. Der er heller ikke andre, som ved præcis, hvad du går igennem og hvilke tanker, du har.

Derfor kan det for nogen være rart at tale med en psykolog om de svære ting, hvis man går og er ked det. Nogle svære ting kan udløse ærgerlige ting som depression eller angst, og det er meget vigtigt at få talt om disse ting. Hvis du har behov for at snakke med en professionel, så tjek dette link.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar