Undgå konflikter en nyfødt kan skabe

Selvom det er en glæde for både mor og far at få en lille nyfødt baby, kan det også danne grobund for flere konflikter, end I måske ellers har haft i jeres parforhold. Det skyldes en række forskellige faktorer. Først og fremmest at I begge sover dårligere, hvilket giver jer en kortere lunte. Derudover kan det også være svært, at der er et lille hjælpeløst væsen, der har brug for al jeres opmærksomhed. Det kan nemt gøre, at I får mindre tid til hinanden som par.

Det er derfor ikke sikkert, at tiden med en nyfødt kun er fryd og gammen. Det kan dog netop være svært at indrømme både over for sig selv og for sin partner, da det jo netop er i denne periode, at I skal være allermest lykkelige og føle jer tæt forbundne. Hvis I gerne vil undgå nogle af de kriser, der kan opstå i et parforhold på grund af jeres lille nye, kan I få nogle tips og tricks til det her.

1. Tal om, at det er svært

Din partner vil være den, der bedst ved, hvor meget det har ændret jeres forhold, at der pludselig er kommet en lille ny. Det er derfor en god ide at starte med at tale med ham eller hende om, at det er svært. Hvis din partner har svært ved at forstå dig, kan det være en god ide at tale med en nær ven om det. Du vil sikkert opdage, at der er flere, der har oplevet, at livet med et spædbarn ikke er så rosenrødt, som det ofte bliver fremstillet.

2. Bliv mindre konfliktsky

Fordi den første tid, efter dit barn er blevet født, ofte bliver set som noget helt særligt, kan det være, at du prøver at undgå konflikter for at skabe den bedst mulige stemning i hjemmet. Det kan dog have den helt modsatte effekt. Hvis du går og holder dine følelser inde, kan du blive sur og indebrændt. Det vil ikke gøre noget godt for dit parforhold. Det kan derfor være en god ide, at du lærer at tage konflikterne på en konstruktiv måde og bliv mindre konfliktsky. Det kan du for eksempel gøre ved at tale med en terapeut om det.

3. Sørg for at have noget tid sammen som par

Hvis det er jeres første barn, I lige har fået, vil det være en kæmpe omvæltning for jer. Selvom I har glædet jer til at gå fra at være to til at være tre, kan det også være svært, at babyen altid kommer i første række. Ikke mindst for manden, der ofte ikke kan gøre så meget i starten, da babyen er afhængig af moren, der ammer.

Når babyen fylder meget, er det vigtigt, at I tager jer tid til bare at være par. Det, der skal holde sammen på jeres lille familie, er jo netop, at I som forældre holder af hinanden. I starten, hvor I ikke kan overlade barnet til andre, kan I sørge for at have noget tid, hvor I putter i sofaen og ser en god film. Når babyen kan blive passet, er det en god ide, at I får gjort det en gang imellem, så I kan være alene sammen.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar