Et trygt hjem er en god barndom

En af de mest ædle opgaver som forælder er at give sine børn en tryg barndom. Hvis man ser bort fra elementer nødvendige for sin overlevelse anså den meget anerkendte psykolog, Abraham Maslow, behovene tryghed og sikkerhed som forudsætningen for et godt liv.

Et lille barn har kun i meget lille grad mulighed for at skabe rammerne for sine egne omgivelser, og har derfor brug for at forældrene gør det for sig. Læs videre i det der følger og få inspiration til, hvordan du kan skabe et trygt hjem for dit barn.

Med udgangspunkt i boligsituationen

Boligen er dit hjem og dit helle. For et barn er det som et skjold, der omgiver hele verden. Hvis man bor et trygt sted i nogle fine omgivelser og med nogle rare mennesker omkring sig, er man kommet et rigtig godt stykke.

Det er ikke alle steder, hvor det er lige passende at opdrage et lille barn. Det kommer selvfølgelig også an på, hvilke præferencer og oplevelser man selv har. Hvis du selv er født og opvokset på landet og haft en lykkelig barndom, vil du nok også selv tendere til at dine børn skal vokse op på landet. På samme måde, men med omvendt fortegn, er det, hvis du er vokset op i byen.

Hvis du for eksempel har haft gode oplevelser med at bo i Århus, og du derfor overvejer at flytte derhen med dine børn, vil det være en god idé at kontakte en advokat i Århus med speciale inden for bolighandel og den dertilhørende proces. Boligadvokaten er blevet endnu mere relevant med den nye ejendomsmæglerlov, hvor mægleren primært skal agere som sælgers repræsentant.

Kontinuitet i hverdagen

At skabe et trygt hjem handler ikke om de store daglige overraskelser og udskejelser, men at være der ubetinget for sine børn. Børn er ofte meget afhængige af vaner, og fornemmer hurtigt, hvis en dårligdom resulterer i uregelmæssigheder.

Selvom der er private problemer, skal du så vidt muligt prøve ikke at lade det gå ud over jeres indbyggede vaner. En rigtig god vane er, at man hver dag spiser på spisebordet og ikke foran fjernsynet. Hvis man sidder foran fjernsynet kommunikerer man ikke, og børn har rigtig meget behov for en god kommunikation med sine forældre. Det er en god lejlighed til at rense luften, eller lette hjertet hvis man har nogle problemer. På samme måde er det et godt tidspunkt for forældrene at indlemme børnene i forskellige familieaffærer. Selvfølgelig affærer børn ikke tager skade af at høre.

Hvis man i en god alder sørger for, at det ikke bare er kutymen, at man rejser sig fra bordet så snart, man er færdig med at spise, bliver det en god vane senere i livet, hvor det ellers måske bliver sværere at styre sine børns lyster og behov.

Det sjove element

Det hele skal selvfølgelig ikke bare være kontinuitet, vaner og trivialiteter. Et barn skal også have mulighed for at lege og udfolde sig kreativt. Man kan selvfølgelig altid lege, men det gør ikke noget, at man hjælper legen lidt på vej med nogle sjove rammer. Desuden er det dejligt for et barn, at ens venner godt vil på besøg. Chancen for dette vil helt sikkert øges betragteligt, hvis man har nogle sjove legeremedier. Det kunne blandt andet være i form af et boldbassin til børn fra Misioo. Man kan selv huske, hvor sjovt det var at lege i McDonalds boldbassin, så det skal dine børn bestemt ikke snydes.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar