Tøj til for tidligt fødte


Tøj til for tidligt fødte fra de bedste børnetøjsmærker.

Selvom alle forældre glæder sig til fødslen af den lille guldklump finder sted så ønsker ingen, at det sker for tidligt.

Alligevel er det omkring 7% af alle børn, der fødes for tidligt, d.v.s. før 37+0.

Tøj til for tidligt fødte

Du kan finde stort set alt tøj til for tidligt fødte online og helt ned til størrelse 32.

toej-til-for-tidligt-foedte-bodyBody til for tidligt fødte

Fås i flere modeller og i flere forskellige farver.

Se flere her

 

 

toej-til-for-tidligt-foedte-heldragtHeldragt til for tidligt fødte

Søde heldragter fra flere mærker, bl.a. IdaT. Mange modeller og i fine farver.

Besøg shoppen

 

 

toej-til-for-tidligt-foedte-bukserBukser til for tidligt fødte

Smarte bukser fra str 32 og opefter – lækre og bløde og i masser af forskellige farver og prints.

Se dem her

 

 

toej-til-for-tidligt-foedte-hueHuer til for tidligt fødte

De blødeste håndstrikkede huer i 15 forskellige farver til din lille guldklump.

Huer til præmature

 

toej-til-for-tidligt-foedte-sokkerSko og sokker til for tidligt fødte

Små bitte fødder, som er helt perfekte, har også brug for ikke at fryse.

Find de sødeste og blødeste sokker og “hjemmesko” til præmature her

En hel shop med præmaturtøj

toej-til-for-tidligt-foedte-trettenUnik-kids.dk har specialiseret sig at tøj til for tidligt fødte – og meget andet, der relaterer til præmature.

Du finder også gode bøger om emnet – og især bogen Tretten Firkløvere er helt fantastisk.

Det er en mors beretning om, hvordan tiden inden fødslen, på sygehuset og efter hjemkomsten er.

Historien er ærlig og rørende og meget vedkommende – både for forældre og pårørende.

Se alle bøger her

Størrelser på tøj til for tidligt fødte

Tøjstørrelserne i tøj til for tidligt fødte fås fra størrelse 32 og op til str. 44.

Størrelserne svarer til centimeter og “fra hvilken længde barnet kan passe tøjet” – og der er traditionelt set 6 cm imellem hver størrelse.

Det er også derfor tøj til for tidligt fødte “stopper” ved str. 44. Næste størrelse er nemlig str. 50 og det svarer til den størrelse et gennemsnitligt fuldbårent barn bruger fra fødslen.

Hvorfor er tøj til for tidligt fødte vigtigt?

Der er mange udfordringer forbundet med at have fået et for tidligt født barn – ikke kun i selve situationen, men også i resten af barndommen og for nogen helt ind i voksenlivet.

Én af de ting, der er vigtigt for forældre til for tidligt fødte er, at der alligevel er en tilstand af normalitet i en verden på sygehuset, hvor mange for tidligt fødte bruger første del af deres liv.

Her er tøj til for tidligt fødte én af de ting, der kan få det hele til at virke mere rart. Både børn og voksne ser nemlig enormt syge ud, når de er iklædt hospitalstøj – og heldigvis er mange for tidligt fødte børn ikke syge. De er bare små.

Babytøj str 44

Alle er forskellige og det er babyer også – nogle er store, når de bliver født og andre er små. Min søn er født 37+2 og var 52 centimeter lang, mens min veninde, der gik 2 uger over tid og blev sat i gang fik en lille knægt på 46 centimeter.

Babytøj str 44 var derfor, hvad han måtte klædes på i, hvis han ikke skulle svømme væk i sin sparkedragt  – og selvom det i princippet var tøj til for tidligt fødte, så er der hvert år mange babyer, der faktisk ikke kan passe det bebytøj, man kan få i de fysiske butikker.

Vigtigt når du køber tøj til for tidligt fødte

Tøj til for tidligt fødte skal opfylde nogle krav for, at det er både praktisk og behageligt. Det er blandt andet derfor, du ikke kan finde bluser i denne artikel – når man i forvejen er rigtig skrøbelig er det hverken rart for barnet eller nemt for forældrene at skulle bøvle med en trøje, der skal over hovedet.

  • Bodyer og heldragter skal kunne knappes op hele vejen fra fod til hals – det skal de kunne, fordi I så kan skifte barnet uden for meget rumsteren og sundhedspersonalet kan nemt komme til, hvis de skal tjekke barnet.
  • Der må ikke være nogle hårde sømme, der trykker på barnet. Et præmaturt barn kan sjældent rumme at være ret meget oppe og ligger derfor det meste af tiden på ryggen i enten kuvøse eller barselsvugge.

Relaterede artikler

1 kommentar

  1. Connie Nielsen
    3. november 2015 at 2:24 - Reply

    Jeg vil bare sige at det er en rigtig god artikel du har om premature tøj og børn født for tidligt eller bare meget små børn. Jeg er selv mor til 2 stk. premature drenge og dengang jeg fik dem måtte jeg i en legetøjsbutik for at finde tøj der var småt nok mens de lå i kuvøser og varmekasser. Derfor har jeg sat mig for at forhandle godt økologisk øko-tex certificeret premature tøj fra både Fixoni og Boowoo ( Boowoo er et godt men nyt mærke i danmark – mærket er europæisk og GOTS – godkendt. Jeg fører tøj fra str 32 – 50 og syntes jeg har et pænt udvalg. Håber jeg kan komme med på din flotte og informationsrige side til glæde for andre forældre til premature børn og eller meget små børn. Hos mig kan de f.eks købe en slåom body til 42,50 i økologisk bomuld eller en heldragt til 125,- kr. i 100 % økologisk bomuld og med nikkelfrie trykknappe. Det behøver ikke være dyrt for at være godt:)

Skriv en kommentar