Tøj til nyfødt


Hvilken størrelse har tøj til nyfødt? Og hvad har du brug for?

Børnetøj er inddelt i en fast størrelsestabel – som svarer til centimeter. Str 50 passer derfor et barn på 50 cm og str 56 passer et barn på 56 centimeter.

Cirka!

For noget tøj til nyfødt er størrelsessvarende, andet er større og noget er mindre.

Hvis du endnu ikke ved, hvilket køb barnet har kan du kigge i artiklen neutralt babytøj.

Tøj til nyfødt bør købes i størrelse 56

Det sikre valg er at vælge tøj til nyfødt i størrelse 56. Af flere årsager:

  • Det er svært på forhånd at gætte på, hvor langt barnet er
  • Gennemsnitslængden på en nyfødt er 53 centimeter
  • Tøj til nyfødt i str. 50 vil oftest kun passe baby i et par uger (de vokser virkelig så hurtigt!) og så er det træls at have købt masser af tøj, der ikke kunne bruges ret mange gange
  • En nyfødt har ikke brug for at bevæge sig synderligt meget, så tøj der måtte være for stort, generer ikke babyen. Og er ærmerne for lange, kan de fint smøges op en gang eller to

Har du travlt og søger udelukkende tøj til nyfødt i størrelse 56? Så klik her, hvor det hele er sorteret for dig på forhånd

Tøj til nyfødt fra Hummel

toej-til-nyfoedt-hummelHummel er retro, cool og meget in blandt forældre. Designet er velkendt og priserne er faktisk helt overkommelige og fair.

Se tøj til nyfødt fra Hummel

 

 

 

Tøj til nyfødt fra Småfolk

toej-til-nyfoedt-smaafolkSmåfolk er dansk børnetøj med rødder i 70’ernes print med især de karakteristiske æbler, som Småfolk er kendt for. Mærket er dog andet og mere end æbler og du finder det mest fantastiske tøj til nyfødt, du nogensinde har set.

Tøj til nyfødt fra Småfolk

 

 

 

Tøj til nyfødt fra Danefæ

toej-til-nyfoedt-danefaeDanefæ er dansk børnetøj, der hylder de gode klassiske danske ikoner: Vikinger, svanen (Den grimme Ælling) og havfruen (Den lille havfrue).

Se tøj til nyfødt fra Danefæ

 

 

 

Tøj til nyfødt fra Molo

toej-til-nyfoedt-moloMolo er også et dansk børnetøjsmærke, hvis signatur er sjove fotografi-agtige print i vilde mønstre og farver. Molo er også kendt for Molo regnbue som du også kan finde som tøj til nyf’ødt.

Se tøj til nyfødt fra Molo

 

 

 

Tøj til nyfødt fra Holly’s

toej-til-nyfoedt-hollysHolly’s er sødt og sart (på den fine måde!). Signatuprintet er firkløvere og du kan få tøj til nyfødt med både små og store kløvere.

Tøj til nyfødt fra Holly’s

 

 

 

Tøj til nyfødt fra Smallstuff

toej-til-nyfoedt-smallstuffSmallstuff er enkelt og funktionelt tøj til nyfødt til en helt igennem rimelig pris. Farverne er klare, men der er ingen vilde mønstre og det kan være en skøn pendant til de øvrige farvestrålende mærker.

Tøj til nyfødt fra Smallstuff

 

 

 

Babytøj fra Ej Sikke Lej

toej-til-nyfoedt-ejsikkelejEndnu et dansk børnetøjsmærke, der hitter på både design og pris. Signaturprintet er nødder, men også uglen er meget kendt. Derudover byder mærket på flotte prints med dyr. Ej Sikke Lej er et virkelig lækkert mærke af høj kvalitet og tøj til nyfødt fra Ej Sikke Lej kan holde i flere generationer.

Tøj til nyfødt fra Ej Sikke Lej

 

 

 

Tøj til nyfødt fra Katvig

toej-til-nyfoedt-katvigKatvig er kendt for deres æbleprint, men i særdeleshed også deres fine striber, som er kombineret i mange forskellige farver. Tøjet er bæredygtigt og prisen er til at have med at gøre. Vælg en størrelse større, end du ellers ville have gjort, da Katvig er småt i størrelsen.

Søger du tøj til nyfødt fra Katvig skal du med andre ord vælge str. 62.

Tøj til nyfødt fra Katvig

 

 

 

Tøj til nyfødt – billigt babytøj online

toej-til-nyfoedt-basisAlle har brug for helt almindeligt basistøj – eksempelvis hvide bodyer eller sparkedragter i enkle farver.

Find billigt tøj til nyfødt

 

 

 

Er det nødvendigt med mærketøj, når man køber tøj til nyfødt?

På ingen måde – du skal bare købe det tøj, du har brug for til dit barn. Mange mærker er dog så langt nede i pris, at de stort set matcher tøj til fuld pris i eksempelvis Bilka eller Kvickly – og hånden på hjertet, så ér de nævnte mærker ovenfor af en væsentlig bedre kvalitet. De holder farven og især formen meget bedre.

Hvilket tøj til en nyfødt har du brug for?

Hvor meget babytøj du har brug for afhænger naturligvis af, hvor tit du vasker tøj. Men du er godt på vej med

  • 5 bodyer
  • 5 heldragter
  • 3 natdragter
  • 5 par sokker (hvis ikke dine heldragter er med fod)
  • Overtøj – f.eks fleecedragt til baby

Bukser, bluser og kjoler er søde, men de er på ingen måde nødvendige til en nyfødt. For det første er det ikke rart for babyen, at tøjet “skiller” midt på, når det ligger ned. En kjole kryber op i nakken på den lille og en bluse er faktisk ret vanskelig at få på sådan et lille menneske – som i øvrigt hader at få noget trukket over hovedet.

En heldragt, du kan knappe op helt fra halsen og ned til benene er virkelig, i mine øjne, det enes

te fornuftige at give sit barn på udenover bodyen.

Og ja – den lille prins er fin i skjorte – men tænk over, for hvis skyld, du gør det:)

Gem dit tøj til baby

I forvejen er det enormt svært at skille sig af med det tøj til nyfødt man har fået samlet sammen, når den lille er vokset ud af det.

Dels fordi tiden bare går så frygteligt stærkt og baby vokser så hurtigt – men også fordi man sikkert allerede i graviditeten gik og kiggede på det søde tøj og glædede sig til barnet blev født. Og nu kan den lille skabning ikke længere passe tøj til en nyfødt.

Men bare rolig – du behøver slet ikke at skille dig af med det hele.

Gem dit tøj til nyfødt nummer 2, 3, 4 eller…

Hvis du tror, du en dag får flere børn, så gem alt tøj til nyfødt i store sække et tørt sted. Selvom man gerne vil shoppe nyt i en ny graviditet, så er det alligevel fantastisk at vække minder med endnu engang at bruge det tøj til nyfødt, du brugte til første barn.

Gem det tøj, dit barn fik på hjem fra fødestedet

Det er vildt hyggeligt at tage frem når børnene bliver større – og det vil især være sjovt for dit barn den dag, det pludselig selv skal være mor eller far. Måske kan dit barnebarn endda bruge det, når dén tid kommer? På den måde kan I starte jeres helt egen tradition med at genbruge tøj til nyfødt til “hjemrejsen”?

Sådan har vi brugt vores tøj til nyfødt

toej-til-nyfoedt-bamseDet tøj mine børn fik på hjem fra sygehuset, har vi givet deres personlige bamse

Jeg synes det er rigtig hyggeligt at kigge på og børnene synes også, det er sjovt.

Klik på bamserne for at læse mere.

Relaterede artikler

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel.