Tips til mad og pynt til barnedåben

Det er en stor og mindeværdig dag, når dit barn skal have sit navn. Skal du i gang med planlægningen af den store dag, men er du i tvivl om menuen, og hvordan der skal pyntes op? Der kan være mange måder at holde barnedåb på. Det kan være den helt store familiesammenkomst, men det kan også være en mindre forsamling af de allernærmeste. Hvis du mangler inspiration til, hvordan du stabler en festlig fejring af dit barn på benene, så kan du med god grund læse videre.

Hvor skal festen holdes?

Først og fremmest skal du have et overblik over antallet af gæster. Måske har du på forhånd bestemt dig for, at barnedåben skal holdes hjemme i privaten. Eller måske har du planer om at leje et lokale. Skal dit barns navn fejres indenfor eller udenfor? Er det sommer, og viser det danske vejr sig fra sin bedste side, er det helt unikt at invitere gæsterne på en udendørs fest. Vigtigst af alt er, at barnedåben holdes et sted, der sætter rammerne for en mindeværdig og hyggelig dag.

Nem, men lækker og velsmagende menu

Hvis du har besluttet dig for selv at stå for menuen, har du formentligt gjort dig nogle tanker om maden. Når du skal lave mad til flere mennesker, kan det dog være en udfordring at få de helt rette smage og konsistenser frem. Det værste scenarie er måske at servere overtilberedt og tør mad for dine gæster. Men dette er der råd for. En sous vide bliver din bedste ven, når det gælder tilberedningen af kød eller grønt til middagen. Sous vide-tilberedning går ganske enkelt ud på, at du vakuumpakker den ønskede fødevare. I vakuumposen bliver fødevaren totalt omsluttet, så ingen luft kan trænge ind. Efter vakuumpakningen kommer du posen ned i et vandbad. Det er dette vandbad, der kaldes sous vide. Vandet har den temperatur, som du ønsker, maden skal tilberedes til. Skal du tilberede et kalkunbryst, tilberedes brystet i sous viden med en vandtemperatur på 75 grader. Denne temperatur bevares, og du opnår en perfekt tilberedning. Den lave tilberedningstemperatur giver en længere tilberedningstid. Ikke desto mindre er det hele ventetiden værd, da du kommer til at servere det møreste kød for dine gæster.

Skab en særlig stemning med pynt

Når du har sted og menu på plads, kan du overveje, hvordan den helt rigtige stemning skabes til barnedåben. Balloner får altid barndomsminder frem, og balloner virker festlige, men skaber samtidig en casual stemning. Desuden er det nemt at gøre pyntningen af stedet personlig med balloner. De findes i alskens farver og former, og du kan eksempelvis stave barnets navn med balloner. Med pynten kan du give barnedåben et farvetema eller et andet tema, der vil gøre fejringen endnu mere unik.

Spar tid, hvor du kan

Husk, at dit barns dåb kun opleves én gang. Derfor skal du huske at nyde dagen sammen med dit barn og gæsterne. Sørg for at lave madlavningen så nem som mulig. Vælg med fordel en metode, hvor du ikke er tvunget til at stå og røre i køkkengryderne, mens gæsterne hygger sig. Et andet godt tip er at få hjælp til servering. Måske har du en kollega, der kender nogle, som kan tage køkkentjansen? Servering er mere tidskrævende, end du umiddelbart vil tro. Det samme gælder pyntning af stedet. Spørg eventuelt veninder eller familiemedlemmer, om de vil hjælpe dig. Det er også yderst kærkomment at få hjælp til at rydde op efter festlighederne, hvis du står med et træt barn på armen.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar