Tips til gode kalendergaver til dit lille barn

Kalendergaver

Som forælder er der intet man hellere vil end at glæde sit lille barn. Kærligheden til det lille væsen er overstrømmende, og alle andre hensyn bliver sat til side og barnets behov sat forrest. Det er både dejligt og hårdt at være forældre, for samtidig med den nyopståede lykke og kærlighed, så kommer stressen og ansvaret også.

For man vil jo gerne gøre det godt. Og her skal man nogle gange løbe hurtigt for at kunne leve op til sine egne forventninger. Det gælder for mange nybagte forældre især, når juletiden nærmer sig.

Uerfarne forældre kæmper mere

Er man forælder til en lille baby eller et lille barn, så har man nemlig ikke særlig mange års erfaring i det med at fejre jul med sit barn, købe gaver til det og sørge for ting som pakkekalender og kalendergaver.

Og pludselig render man rundt i timevis i hovedløs jagt på alt det rigtige udstyr og ender med at bruge alt, alt for mange penge på projektet. Især fordi de fleste små børn overhovedet ikke lægger mærke til, hvad det egentlig er for nogle gaver, som de får.

Sjov er vigtigere end kvalitet

Her kommer et rigtig godt råd; når det kommer til kalendergaver til babyer og helt små børn, så er der ingen grund til at bruge en masse penge på ting af den højeste kvalitet. Det får hverken forældre eller børnene noget ud af.

Børn i den alder er ikke gamle nok til at forstå, om en gave er lavet af billig plastik eller forarbejdet træ. De kan ikke se, om en trøje er ny eller brugt. Det eneste de går op i, er om genstanden er farverig og sjov at lege med. Fokusér på klare farver, tekstur og anvendelighed frem for producent og pris.

Mange små gaver eller få store?

Dette er et dilemma, man som forælder kommer til at så med i rigtig, rigtig mange år – faktisk helt indtil at barnet er så stort, at det selv kan give udtryk for, hvad det selv gerne vil have.

Store gaver betyder, at man kan købe nogle lidt mere nødvendige ting. Men dette vil så oftere være en gave til forældrene end til det helt lille barn. Barnet vil nok helt sikkert have det sjovere med at åbne en gave hver dag, også selvom det er noget bras de nogle gange pakker op.

Præsenter kalendergaverne kreativt

Som det allerede er blevet nævnt, så tænker børn ikke særlig meget over særlig mange ting, når de er helt små. Det er derfor højst sandsynligt ikke engang gaverne de går særlig meget op i, men derimod hyggen og glæden ved at få noget og åbne en pakke.

Derfor kan man som forælder komme langt ved at præsentere gaverne på en sjov og hyggelig måde. Her er den klassiske julesok et oplagt valg. Så kommer barnet til at forbinde sokken med noget positivt, og den kan i mange år fremover blive en god del af juletraditionerne.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar