Time Timer ure er et særlig godt hjælpemiddel til børn med særlige behov

ADHDBørn med ADHD, ADD, autisme eller Asperger syndrom har ofte brug for visuelle støtteredskaber i deres hverdage, da disse kan være nemmere at forholde sig til end talte ord.

Når det kommer til at angive tid eller på anden vis gøre tiden synlig for disse børn, er Time Timer ure et særlig godt redskab.

Barnet finder ro ved et sådan ur, der tydeligt kan angive en bestemt tidsramme.

Fordelene med en Time Timer

Børn med kognitive vanskeligheder finder en ro og en tryghed i visuelt at kunne følge med i tiden. Og det betyder, at stressniveauet mindskes hos barnet og dermed også frustrationsniveauet.

Men også børn uden særlige behov vil kunne drage nytte af funktionen, da særligt små børn har gavn af det visuelle hjælpemiddel.

Uret har en høj praktisk værdi i dagligdagen, da det er nemt at flytte rundt på og kan bruges til forskellige formål, og det kan tages med udenfor eller være med på farten.

Uret kan bruges til at angive, hvor lang tid barnet f.eks. skal vente, til det må se fjernsyn. Eller det kan bruges til at angive, hvor lang tid det skal være i gang med en bestemt aktivitet.

Designmæssigt kan der vælges mellem forskellige udformninger, som egner sig til forskellige anvendelsesformål.

Der kan f.eks. vælges en Pocket-udgave, som er oplagt til at kunne have med sig. Time Timer Plus er med sin større og solide udformning særlig egnet til at have stående på et bord. Derudover findes en model med en magnetisk bagside, og som er særlig praktisk til at kunne hænge på et køleskab eller ophænges i forbindelse med et dagsskema for barnet.

Uret kan anvendes både i hjemmet og i skoleregi samt daginstitution, og det har flere både funktionelle og praktiske fordele:

  • Mindsker stressniveau og frustration
  • Øger tidsfornemmelse
  • Fås i forskellige designs afhængig af anvendelsesformål
  • Fås uden tikkelyde
  • Fås med valgfri alarm der kan indstilles i styrke
  • Kan anvendes hjemme såvel som i skole eller daginstitution

Hvordan fungerer et Time Timer ur?

Tid er i sig selv et stor og abstrakt begreb for børn. For børn med kognitive vanskeligheder kan det være særligt svært at forholde sig til, hvad tid er, og hvordan den føles. Hos børn med særlige behov kan den manglende tidsfornemmelse- og forståelse være anledning til uro og ubehag.

Dette kan nemt og enkelt undgås ved hjælp af et såkaldt Time Timer ur. Uret fungerer med en klassisk urskive, der i stil med et nedtællings ur kan sættes til at tælle ned fra et bestemt tidspunkt indenfor 1 time. Urskiven vil tydeligt markere med rød farve, hvor lang tid der er tilbage, når det tæller ned, så barnet visuelt kan føle med i tiden.

Urskiven er designet af hensyn til at skabe tydelighed om tiden. Derved vil tallene på urskiven også være store og let aflæselige.

Det funktionelle og fleksible hjælpemiddel kan fås i forskellige størrelser, udformninger og designs og have ligeså mange anvendelsesformål i barnets hverdag.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar