Snacks til madpakken

Leder du efter sunde snack til madpakken, som du kan give til dig barn?

Så skal du læse videre her, hvor du får lidt tips til at lave sunde snacks til madpakken.

Problemet med mange sunde alternativer er, at det for mange mennesker ikke virker lige så lækkert som en chokoladebar, man kan købe færdiglavet.

Det vil vi gerne være med til at ændre på, da vi mener sunde vaner hos folk er vigtige, allerede fra de er børn.

Sunde frugtspyd

Vi alle sammen har sikkert prøvet, at få frugtspyd før. Det er en rigtig let, og hurtig måde og lave en lækker snack på. Hvis du bruger meget fugtig frugt som eksempelvis melon, kan du også rulle dem i kokosmel, hvis det skal være ekstra lækkert.

Når du pakker dem ned børnenes madkasser så anbefaler vi, at du pakker dem ind i film.

Dine børn kan selv være med til, at lave de frugtspyd, som de skal have med i madpakken. De kan med fordel laves dagen inden, at de skal spises.

Rugbrødshapser med smøreost

Rugbrødshapser er et stort hit herhjemme på trods af at alle børnene får rugbrød med i børnehave og skole dagligt. Det er bare noget helt anderledes når man har gjort lidt ud af det, og anrettet dem maden, så det ser lidt lækkert ud.

At det ser lækkert ud er helt klart noget, som får børn til at spise det, da de i høj grad spiser med deres øjne.

Jeg anbefaler, at man rister rugbrødet på en varm pande, og så skærer det ud i forskellige former og smører et lag smørepålæg på – f.eks. smøreost, leverpostej eller smørbart fiskepålæg.

Der kan evt. sættes en tandstik i og skubbes et stykke grøntsag eller frugt nedover.

Disse rugbrødshapser kan selvfølgelig også serveres derhjemme på en tallerken, hvor de er opsat lækkert –  og så har du et helt festmåltid.

Æg (med skal!)

Hvis dine børn har nået en vis alder, og selv kan pille et æg, er en kogt æg med skal på sjove i madpakken – hvis du altså tegner et ansigt uden på skallen.

Et æg består stort set kun af protein og mætter derfor godt.

Gå uden om

Ostehaps –  energifordelingen er ikke særlig god og selvom den er baseret på mælk, er en ostehaps energimæssigt set ligeså “slem” som en chokoladekiks.

Figenstænger – selvom det er naturligt sukker, er det ikke godt for tænderne

Mælkesnitter – det er nemlig kage, og kage hører ikke til i madpakken

Penit Danone – de smager godt, og der er mælk i – men også en masse unødvendig sukker

Artiklen er skrevet af gæsteblogger  Simon Rohde Nielsen, der til dagligt driver siden Ikkefedt.dk, der handler om kost, motion og sundhed – du finder også bl.a. billigt proteinpulver.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar