Sådan kommer du mere ud i naturen med børnene

Foråret er over os, og det er derfor tid til at komme ud i naturen med dine børn. Det er dog lettere sagt end gjort at komme ud i naturen med børnene da det i nogle tilfælde kræver lidt ekstra forberedelse. Der er dog mange gode måder, hvorpå du kan få børnene med ud i naturen. I denne artikel får du vores bedste tips til, hvordan du kommer mere ud i naturen med dine børn.

Derfor skal du tage din børn mere ud i naturen

Børn i naturen

At komme ud og udforske naturen er utroligt vigtigt for børn, for at udvikle en række egenskaber.

Først og fremmest er naturoplevelser vigtige for at udvikle børns kreativitet. Mange aktiviteter i naturen gør børn mere robuste og hjælper dem med at udviklere deres kreative evner. Samtidig er tid i naturen med til at modvirke stress og fremmer læring hos børn.

Der er derfor mange go

de grunde til, hvorfor dine børn skal mere ud i naturen. De fleste forældre har også et ønske om at tage deres børn mere ud i naturen, det er dog ofte lettere sagt end gjort. Derfor kommer der nedenfor tre idéer til, hvordan du får dine børn mere ud i naturen.

Tag på skovtur med børnene

Den første aktivitet til at tage børnene mere ud i naturen, er at tage børnene med på skovtur. Skoven er et af de absolut bedste steder at tage på naturoplevelser med børnene. I skoven er der utroligt mange gode muligheder, for at opleve naturen på tæt hold og udforske dyrenes gemmesteder.

Når I skal på skovtur, er det vigtigt at huske gummistøvler og gerne regnbukser, så børnene for alvor kan udforske skovbunden. Hvis I har små børn med, er det samtidig en god idé at pakke en god taske med hvad I plejer, når I har de små med på tur.

Det kan fx være lidt mad, et par ekstra bleer og lidt skiftetøj, så I har mulighed for at bruge lang tid i skoven. I kan med fordel tage et par økologiske stofbleer med, da det er langt bedre for miljøet end de traditionelle engangsbleer, som du kan læse mere om på minie.dk.

Når I har pakket en god taske til skovturen, er I klar til at tage på skovtur og udforske området og måske samle et par kogler, som I kan tage med hjem.

Arranger en hyggelig picnic

En anden god måde, at få børnene med udenfor er ved at arrangere en hyggelig picnic for hele familien. I kan tage på picnic mange steder, hvor der er en god legeplads eller andre legemuligheder i nærheden, som børnene kan boltre sig på.

På den måde kan børnene løbe rundt og lege imens I kan slappe af på tæppet og så kan I sammen spise en hyggelig frokost. Hvis I hjemmefra smører et par gode sandwich og pakker et blødt tæppe sammen med et par dækkeservietter, er I sikret en god dag sammen. I kan fx bruge dækkeservietter fra Georg Jensen Damask, som kan findes ved at klikke her.

Invitér børnene med til havearbejde

Vores sidste gode råd, til hvordan du får børnene mere ud i naturen er ved at invitere børnene med til arbejde i haven. Her i løbet af foråret er der utrolig meget at lave i haven, og I kan med fordel invitere børnene med til at hjælpe.

Hvis børnene fx er med til at plante et par blomster i haven, vil de synes det er spændende at følge med i hvordan blomsterne udvikler sig.

I kan også lade børnene få deres egen lille køkkenhave, hvor de kan så gulerødder eller andet, som de har lyst til. For børnene vil det være sjovt senere at kunne høste de grøntsager, som de selv har været med til at så. På den måde får børnene en god oplevelse, samtidig med at de lærer en masse.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar