Sådan kan du hjælpe dit barn med at få bedre søvn

Som børneforælder er det ens fremmeste opgave at give sine børn de bedst mulige kår til at klare sig godt i fremtiden. Det er trods alt derfor, man som forælder vælger at opdrage på dem og fra tid til anden endda skælde dem ud, selv om man elsker dem. Det at passe på sit barn og give det gode muligheder for en god fremtid handler dog også i høj grad om at opsætte klare regler for barnet. Ofte kan man faktisk slippe afsted med de helt klassiske regler om at spise sine grøntsager og sengetid klokken syv.

Få barnet i seng til rette tid

Særligt den med sengetiden viser al forskning faktisk er helt enormt vigtig, og studie efter studie viser, hvor meget vi tidligere har undervurderet søvn. Søvn er på ingen måde et mirakelmiddel. Faktisk er der endnu ingen, der ved, hvorfor vi egentlig har behov for at sove. Fraværet af søvn kan dog have nærmest fatale konsekvenser, og det gør sig endnu mere gældende, hvis man er et lille barn.

Hvor fuldvoksne mennesker har brug for op mod otte timers søvn hver nat, kan dette nummer sagtens stige til ti eller endda tolv for små børns vedkommende. Hvis man nogensinde har haft ansvaret for en nærmest nyfødt, kan man bevidne, at de bruger langt størstedelen af deres tid i de første mange måneder på bare at sove. Selvom vi ikke nødvendigvis ved, hvorfor vi som mennesker har brug for at sove, kan vi bevise, at hjernen udvikler sig og sorterer i sanseindtryk mens vi sover. Det er som oftest også under søvn, at kroppen vokser. Begge er selvfølgelig ting, som er enormt vigtige for små børn, og en fast sengetid er derfor også vigtig.

De rigtige dyner er vigtige for søvnkvaliteten

Udover tiden brugt på søvn er kvaliteten af denne dog også vigtig. De fleste ved godt, at de sover bedre, når det er mørkt, eller når de ligger på en dejligt blød madras. Børn har det selvfølgelig på præcis samme måde, hvilket selvfølgelig betyder, at du, ligesom med sengetiderne, kan have en indflydelse på dette. Det kan du blandt andet gøre ved at købe gode dyner til dit barn. Noget af det vigtigste er nemlig temperaturen, når det kommer til søvnkvalitet. De fleste kan nok bevidne, at det kan være nærmest umuligt at falde i søvn, hvis det er enten for varmt eller for koldt under dynen. Det er kun mere sand for små børn, der har mindre og dårligere isolerede kroppe.

Sørg derfor for at købe dem dyner, der passer til dem og deres kropsvarme. Mange producenter tilbyder dyner til de forskellige årstider, da disse varierer meget i Danmark. Det betyder, at du og dit barn kan have dyner til både sommer og vinter, og at I på den måde kan have en langt bedre og mere givtig nattesøvn.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar