Sådan gør du din baby klar til turen i vandet – 4 hurtige tips

BabysvømningMange babyer i dag kan faktisk godt lide vand fra barnsben – men der er også de få, hvor vand ikke ligefrem er babyens kop te. Er din baby det sidste tilfælde, så har jeg her samlet fire nemme, men vigtige, tips til, hvordan du alligevel kan hjælpe din baby til at blive tryg ved at opholde sig i vand ved hjælp af udstyr og badetøj specielt udviklet til den lille. Dertil er der også tips til hvad for noget svømmeudstyr, der er essentielt for en enhver baby, når enten stranden, svømmehallen eller badekarret derhjemme står for tur.

  1. Husk BLE-badebukserne

Det er ikke nogen hemmelighed, at langt de fleste babyer endnu ikke har lært at gå på toilettet. Og det kan man jo reelt set heller ikke regne med. Derfor er nok det første du bør anskaffe dig til den lille et par blebadebukser.

For det smarte med sådan et par er nemlig, at disse holder afføringen inde – så det undgår at komme ud til alle de andre svømmende gæster i vandet. Uden sådan en speciel ble-badebuks, så ville det bare sive stille og roligt ud i vandet, og det er hverken rart for jer eller alle andre.

Sådan et par blebadebukser i forskellige farver og styles kan købes her.

2. Badelegetøj for din egen skyld

Babyer i sin almindelighed har stort set ingen tålmodighed. Der skal hele tiden ske noget.

Dette kan dog være svært, når resten af familien bare gerne vil ligge og sole sig i flere timer.

Her er babyens (og din families) redning badelegetøj i sine forskellige udformninger. Med dette kan enhver baby nemlig underholde sig selv i flere timer uden at bemærke om verden omkring sig. Det kan være med skovl og si, eller at bygger strandens største sandslot. Mulighederne for babyen er uendelige, og sætter kun fantasien løs, hvilket bestemt heller ikke er en dårlig ting.

3. Pas på solen med UV-badetøj

Solen er specielt farlig for de helt små. Den tørre hud kan hurtigt blive et stort offer for solens stærke stråler, også kan det med ét blive ret farligt. Derfor er det næsten dødsens vigtigt at barnet på stranden bliver iklædt decideret UV-badetøj.

For med UV-badetøj er babyen dækket godt til mod solens stråler. Der findes både UV-badetøj til leg i vandet samt til leg på stranden – og dette både i heldragter, solskærme eller t-shirts.

Det vigtige er bare at din baby er beskyttet mod den nærmest stygge sol, for det kan hurtigt blive rigtig ubehageligt for den lille, hvis den først bliver solskoldet – specielt i den alder.

4. Undgå skoldede fødder med badesko

Enhver voksen har efterhånden prøvet at enten falde eller skære sig på skarpe sten på havbunden ved stranden.

Hvis du vil undgå dette for din baby, så er decideret badesko et rigtigt godt køb til den lille.

Med sådan et par vil han/hun have fast fodfæste hvor end han/hun går rundt på stranden – og dette gælder både nede i vandet og oppe på stranden

Dertil vil de også beskytte mod solen, hvor ellers fødderne normalt er noget af det mest udsatte.

Du kan finde sådan nogle her.

Forhåbentligt har disse tips givet dig nogle gode råd til at passe endnu bedre på den lille ved stranden – og ikke mindst få ham/hende til at elske at begærde sig i og ved vandet. Det er ihvertfald vigtigt i Danmark, hvor vand nærmest ligger indenfor et stenkast hvorend man bor.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar