Sådan får du flere penge mellem hænderne under barslen

BarselDet kan være dyrt at få sig en baby – selvom det er en af livets største glæder, kan det godt tære på økonomien. Nogle må spare op i månederne op til barslen, men heldigvis er der mange andre måder, hvorpå du kan spare penge uden nødvendigvis at skulle leve anderledes, end du allerede gør.

Din økonomiske situation

Alt efter hvor du er i dit liv, kan du få forskellige former for økonomisk støtte under din barsel. Om det så eksempelvis er barselsdagpengepenge, du er berettiget til at få, kommer der også en tid efter barslen, hvor du skal være økonomisk sikret.

Lige meget om du er ledig, under uddannelse eller lønmodtager, er det vigtigt at sørge for at være tilmeldt en a-kasse, der kan hjælpe og støtte dig i de mange situationer, du kan blive udsat for i fremtiden. Der er mange forskellige alternativer som eksempelvis det faglige hus – den rette a-kasse kommer an på, hvad dine behov er. Der kan være mange penge at hente her, så det er vigtigt, at du sørger for at være sikret på den lange bane!

Gør-det-selv

Det er ikke kun, når det kommer til din fremtidige situation, du kan spare penge. Her og nu kan det være udgifter til tøj, legetøj og diverse udstyr til babyen, som hurtigt kan løbe op, og som du ønsker at formindske.

Der er heldigvis mange muligheder, hvorpå du kan spare penge samtidigt med, at du kan vise din kreative side og få dagene til at gå med sjove og praktiske projekter.

En uro er eksempelvis en af de ting, du sagtens kan lave selv. Om det så er en uro til barnevognen eller over tremmesengen kan du snildt bevæge dig ud i dette projekt. Barnevognsuroen kræver i bund og grund kun snor og diverse former for pynt, du har lyst skal hænge på uroen, hvor uroen over tremmesengen kun yderligere kræver to pinde.

Der er også andre husmoder-aktiviteter, du kan begive dig ud i – måske er du allerede garvet i de forskellige ting, ellers kan du hurtigt blive det. Eksempelvis er der strikning, du kan kaste dig over. Her er der næsten ingen grænser for, hvad du ikke kan lave med hjælp fra nogle strikkepinde og noget bomuldsgarn – alt fra tøj og varmetæpper til vanter og huer. Gratis strikkeopskrifter kan hurtigt findes med en enkel søgning på internettet, hvilket gør det nemt at få hjælp til at lave lige, hvad du har lyst til.

Også hækling og syning er blevet populært. Og her er der masser af muligheder for selv at lave diverse stykker tøj og tilbehør til babyen – og på den måde får du sparet en masse penge. Især tøj, som babyen alligevel kommer til at vokse ud af inden længe, er smart selv at lave, men også ting som sengetøj, pusletaske, legetøj og hængevugge, er noget, du kan forsøge dig med.

Når det drejer som om babyens mad, kan det også hurtigt og nemt laves derhjemme – så slipper du for at bruge formuer på diverse produkter i supermarkedet, og din hjemmelavede version kan samtidigt være meget sundere og bedre for babyen.

Køb brugt men godt

Du er hverken den første eller sidste, der går på barsel, og der er derfor mange andre forældre, der står med babytøj- og udstyr, de ikke længere skal bruge.

Det kan godt være, du tænker, at du ikke vil spare, når det drejer sig om din guldklump. Men der er rig mulighed for at spare penge ved at kigge på hjemmesider, hvor der sælges brugte ting. Det kan være unødvendigt at købe alt fra ny, når meget af det, der sælges som second-hand, alligevel kun er blevet brugt i en kortere periode.

Udspørg din familie og venner

Et sted, hvor du også nemt kan spare penge er ved at låne eller få fra familie, venner eller bekendte. Igen er der ingen grund til at købe alt fra ny, og dette kan være et godt alternativ til at købe brugt. Hvis du kan ”arve” tøj eller babyudstyr fra de nærmeste, kan du også ofte få det gratis.

Der er efterhånden kommet ekstremt meget forskelligt udstyr, man kan købe i forbindelse med babyer. Meget af dette er dog unødvendigt, og det kan være super ærgerligt at komme hjem med diverse ting, der har været dyre og samtidigt ikke bliver brugt men i stedet bare tager plads.

Udspørg derfor dine bekendte, der selv har fået børn om, hvad der reelt er essentielt at købe i forbindelse med en nyfødt, og hvad der er spild af penge.
Hvis du er i det kreative hjørne, kan du altså nemt få inspiration til gør-det-selv projekter på internettet – og får du samtidigt spurgt i krogene blandt din familie og venner, er der helt sikkert også ting at hente her.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar